Žalna knjiga ob smrti častnega občana Miroslava Steržaja

miroslav-sterzaj.jpg

V 88. letu je umrl Miroslav Steržaj (1933 - 2020), gospodarstvenik, politik, kulturnik in športnik. Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Zaradi izvajanja ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19 smo odprli digitalno žalno knjigo, v katero lahko vpišete svoje žalno sporočilo.

Napišite žalno sporočilo

Žalna knjiga ob smrti častnega občana Miroslava Steržaja

Ugasnila je luč življenja,
se prižgala luč spomina,
ko ostaja v srcu tiha,
skrita bolečina.

Cenjeni častni občan Občine Ljutomer gospod Miroslav Steržaj,

pretresla me je vest, da ste nas nenadoma za vedno zapustili. Par dni pred nedeljskim jutrom, ko se je po naši in vaši Prlekiji kot blisk razširila vest o vašem odhodu, so prihajale iz murskosoboške bolnišnice vzpodbudne informacije o vašem boljšem počutju, ki pa je bilo kratkotrajno. S kegljaško kroglo v roki ste za vedno zaspali.

Bili ste vzor številnim generacijam, predvsem pa dober človek in prijeten sogovornik. Vaše delo na gospodarskem, političnem, športnem in kulturnem področju ne bo šlo nikoli v pozabo. Poznejšim rodovom bo o vaši veličini govorila tudi pred leti izdana monografija Miroslav Steržaj – Velikan kegljaškega športa.

Še enkrat se vam želim zahvaliti v imenu hvaležne skupnosti za vsa dobra dela in predvsem vašo pomembno vlogo pri prepoznavnosti Ljutomera in Prlekije.

Naj vam bo lahka prleška zemlja, počivajte v miru.


Spoštovana družina Steržaj,

v dneh žalosti ob izgubi moža, očeta, tasta in dedka vam izrekam globoko sožalje.
mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer
Gottfried Benn je zapisal, da živeti pomeni postavljati mostove čez reke, ki odtekajo. Miro, postavil si ogromno mostov, zato mirno počivaj. Iskreno sožalje vsem žalujočim.
Darinka Budna
Miro, svetovna kegljaška legenda, hvala za vse kar si dosegel v tvojem bogatem življenju. Počivaj v miru. Iskreno sožalje vsem tvojim najbližjim in najdražjim.
Dušan Zagorc
Spoštovani Miro. V veselje in čast mi je, da sva se poznala, dobro razumela in konstruktivno sodelovala. Hvala za tvoj veliki prispevek k prepoznavnosti Občine Ljutomer in Slovenije v celoti. Bil si svetovljan in velik človek. Sožalje svojcem in vsem žalujočim.
POČIVAJ V MIRU
Janez Vencelj
Hvala.me veseli g.Miroslav Sterzaj, da ste bili zelo aktiven športnik,z vrhunskimi rezultati,ter največ šteje ste zelo veliko naredili v občini Ljutomer,zato zaslužena nagrada ,Častni občan Ljutomer ,ter Hvala,da ste obdržali naš Mlekopromet,da imamo kmetje našo mleko oddajati za vrhunske naše domače izdelke.želim vam spokojni mir,domačim, svojcem iskreno sožalje ob izgubi
Valerija Čeh
Spet smo izgubili v naši Prlekiji izjemnega umetnika na pevskem področju. Še vedno slišim njegov glas iz ljutomerskega okteta ki nas je ob poslušanju navdihoval in božal naša ušesa.
Miro, v veliko čast si štejem, da sem sodeloval z vami na kulturnem in glasbenem področju. Hvala vam za vse besede in pomoč pri sekciji pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer v času, ko ste bili presednik društva.

Veličina vašega umetniškega ustvajanja nas bo spremljala še naprej in z velikim spoštovanjem bomo ohranjali spomin na vas in vaše delo.
Stanislav Lašič
Marija Lah Winkler
Miro, hvala, da sva s tabo delila lepoto prepevanja in kegljaškega športa. Srečanja s tabo so bila vedno nekaj posebnega in tem za pogovor nam nikoli ni zmanjkalo. Počivaj v miru. Tvojim najdražjim izrekava globoko sožalje. Marija in Milan Pušenjak
Marija in Milan Pušenjak
Moj prvi susret sa gradjanima Opštine Ljutomer bio je avgusta 2008 godine. Medju prvim ljudima koje sam sreo bio je jedan divan čovek, sa iskrenim i čistim osmehom, sa prelepim glasom, sa dubokim pogledom i iznad svega sa velikom energijom i radošću za životom. Vreme je pokazalo da je to bio čovek koji je sa velikom ljubavlju predstavljao gradjane Ljutomera i Prlekije kroz čitav život. Svoju radost za životom prenosio je na sve ljude oko sebe a posebno na prijatelje iz Srbije kojih je imao mnogo. Čast mi je da sam poznavao takvog čoveka i da sam bar malo pomogao da njegova ideja o obnovi bratskih odnosa izmedju LJutomera i Užica žive još vekovima. Iskreno saučešće porodici i gradjanima Opštine LJutomer, s poštovanjem Jovan Marković, Užice, Srbija
Jovan Marković, Užice, Srbija
Dragi Miro, v čast mi je bilo, da smo se spoznali, pa čeprav le bežno. Sožalje svojcem.
Andrej Novak
Pa toliko tem je še ostalo za najin pogovor. Športnih, političnih, gospodarskih... Nekoč, nekje, ob drugi priložnosti... Cenjena legenda, hvala za vse.
Svojcem izrekam iskreno sožalje.
Miha Šoštarič
Iskreno sožalje.
Manja Gospodarič
Samanta Drobnik
Ko življenje tone v noč,
še žarek upanja išče pot.
Ostala pa je bolečina
in tiha solza večnega spomin
POCIVAJ V MIRU
Samanta Drobnik
Lepo te je bilo poznati in se učiti od tebe do zadnjega dne, ko si zaspal s kegljaško kroglo ob sebi. Pogrešali te bomo.

Kegljaški klub Radenska
Dušan Pohovnikar
Dušan Pohovnikar
Dragi Miro, bilo mi je dano, da te kot poročevalec s športnih prizorišč, spremljam na tvojih kegljaških tekmovanjih več kot 40 let. Zvrstili so se številni izjemni dogodki, ki nikoli ne zbledijo. Poklon kegljaškemu velikanu. Skupaj z družino, svojcem izrekam iskreno sožalje.
Niko Šoštarič
Svojcem iskreno sožalje MIro počivaj v miru
Družina TOmažič
Spoštovan in vselej vedri, dragi Miro!

Malo je dandanes klenih in zdravoumnih ljudi, kakršen ste bili onkraj dvoma vi. Vselej sem užival v pogovoru z vami, vselej sem cenil vašo drznost, v katero ste vedeli odeti svojo misel in za vselej si bom zapomnil vaš nasvet o tem, kako je treba gledati na svet in na ljudi.
Naj vam bo lepo tam zgoraj, kjer se enkrat itak srečamo vsi.

Zbogom.

Domačim voščim iskreno sožalje, tebi Harry pa kličem - stoj jim ob strani!

Dejan
Dejan Karba
Iskreno sozalje
Drago rajh
Ob smrti g. Mira Steržaja izrekam družini globoko sožalje.

Bil je dober človek, družinski mož in oče. Bil pa je tudi odličen kegljač,
tako doma v klubu KK Branik, za katerega smo vedno navijali na kegljišču v Serčevi ulici,
kot smo se veselili njegovih uspehov v reprezentanci.

Naj počiva v miru.


Romana Trampa rojena Kavs
Imeli sva privilegij, da je najini življenji obogatilo srečanje z velikim športnikom in predvsem velikim človekom, Mirom Steržajem. Zaupana nama je bila namreč naloga, da v monografiji oriševa njegovo nadvse uspešno športno pot, predvsem pa, da ga slikovito oriševa kot človeka, ki je s svojo življenjsko energijo, polnostjo in plodnostjo aktivnega udejstvovanja na različnih področjih navdihoval generacije ljudi. Srečanje z njim nama je dalo neizmerno darilo: zavedanje, da je treba življenje živeti polno, dati od sebe vse pri vsem kar počnemo in da je za vse potrebna srčna strast. Njegova življenjska zapuščina je neizmerna. Njegov iskren nasmeh, iskrice v očeh in brezpogojna ljubezen do življenja pa bodo ostale v vseh nas, ki smo imeli srečo nekaj korakov hoditi ob njem. Dotaknil se je številnih ljudi in se zapisal ne le v življenja tistih, ki smo ga spoznali, ampak tudi v brezbrežnost zgodovinskega spomina. Spoštovani Miro, želiva vam spokojnosti, svojcem in vsem žalujočim pa iskreno sožalje.

Manica Hartman in Simona Menoni Muršič
Manica Hartman in Simona Menoni Muršič
Bil je sijajen kolega.
Miran Puconja
Iskreno sozalje
Marjan Tersek
Miroslav Steržaj počivajte v miru,naj vam bo lahka črna zemlja,iskreno sožalje svojcem!
Marina Smerdelj
Iskreno sožalje ...
TURISTIČNO DRUŠTVO CVEN
dragi naš častni član,

M irno in preudarno si nas vodil
I skal rešitve in nove pridobitve
R ad si nas pohvalil javno...
O stala v nas bo tvoja pesem večno,

počivaj v miru,
srečno…

Iskreno sožalje svojcem!
Mira Rebernik Žižek, predsednica KD Ivan Kaučič Ljutomer
Spoštovana družina Steržaj,
iskreno sožalje ob izgubi vašega najdražjega.
Vedno je verjel v vsakega, da zmore in delil optimizem.
Verjel je v mojega moža in mu kot mlademu arhitektu zaupal izdelavo
prvega projekta-vašo družinsko hišo in takoj postal prijatelj.
Hvala ti Miro.
Simona Baler
Izrekam globoko, iskreno sožalje družini in prijateljem nam vsem preljubega g. Mira Steržaja"

Silva Romih, upokojena zaposlena v bivši MM Maribor
silva romih
Izrekam globoko, iskreno sožalje družini in prijateljem nam vsem preljubega g. Mira Steržaja"

Silva Romih, upokojena zaposlena v bivši MM Maribor
silva romih
LJUTOMERSKI OKTET spet žaluje.
Zapustil nas je soustanovitelj in zadnji član prve postave ljutomerskega okteta - cenjeni sopevec Miro Steržaj.
Miro, z bolečino v srcih se poslavljamo od tebe - dragi pevski prijatelj.
V veliko čast in veselje nam je bilo, da smo lahko s tabo več desetletij prepevali v ljutomerskem oktetu.
Vedno si nam bil vzor in ponos kot pevec in vrhunski športnik. S tabo smo bili prepoznavni vsepovsod, kjer smo se kot oktet pojavljali - tako doma kot tudi v tujini.
Pred nastopom si nam vedno vlival pogum in dobro voljo.
Zato se ti v imenu vseh sopevcev zahvaljujem za vse skupaj zapete pesmi, za prijetne trenutke, preživete s teboj, za nepozabno prijateljstvo.... Vse odpete pesmi, ki smo jih skupaj zapeli, posebno tiste s tvojim čudovitim solom, pa ti naj tiho, nežno odmevajo nad tvojim večnim domovanjem.

Svojcem izrekamo iskreno sožalje.
Anton Marinič
Cenjeni Miro: Bilo mi je čast delati s tabo kot svetnik občine Ljutomer. Počivaj v miru
Janez Žabota
Nazdar Miro,
je mi líto, že jsi odešel, tak skvělý člověk, s kterým jsme toho spolu hodně prožili. Věřím, že i na onom světě budeš dále šířit dobrou náladu a svým zpěvem lidi spojovat.
myslíme na Tebe,
Jiří a Dáša
Jiří Chrástek, Prlek z Fulneka
Počivaj v miru.
Iskreno sožalje vsem domačim.
Bojan Razlag
Iskreno sožalje domačim
Spoštovani Miro, ti pa počivaj v miru, hvala ti za vse, vedno boš ostal v naših srcih in spominu
Janko Špindler, podžupan Občine Ljutomer
Zapel je zvon, tebi v slovo.
Njegov zven ven je poln bolečin, žalosti, ostaja praznina, molk, tišina, a ostajajo tudi lepi spomini…

Spoštovani Miro, počivaj v miru, vam, dragi svojci pa izrekam globoko sožalje.
Ciril Magdič
Spominjali se vas bomo kot odličnega športnika, umirjenega sogovornika, človeka, ki je znal poslušati in svoja bogata znanja in izkušnje nevsiljivo deliti. Na vseh področjih svojega dela in udejstvovanja ste zapustili pozitivne sledi. Nikoli niste bili slabe volje, nikoli niste o nekom, o nečem govorili slabo. Človek z veliko začetnico. Hvala, hvala vam za vse. Vsem domačim izrekam globoko sožalje.
Breda Žunič
Poklanjamo se spominu častnemu občanu Občine Ljutomer in dobremu sosedu naše šole, ki se nam bo v spominu ohranil kot vrhunski športnik, uspešen ekonomist, aktiven član številnih društev, ki je našel tudi čas za opravljanje številnih družbenih in političnih funkcij. V našem spominu bo še posebej ostalo druženje 22. 12. 2017, ko ste pred polno športno dvorano v Ljutomeru nagovoril dijake in zaposlene. Domačim izrekamo iskreno sožalje, vam gospod Miroslav Steržaj pa hvala.
Dijaki in zaposleni Gimnazije Franca Miklošiča
Dijaki in zaposleni Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer
Najbolj sem pri gospodu Miru cenil njegovo širino, ki jo je pokazal tudi na športnem področju, saj kot vrhunski kegljač svetovnega formata ni podcenjeval ostalih športov ali športnikov!
Žal je takšnih vedno manj...
Odšel je gigant!
Marko Kosi
Prijatelju, kegljaškemu soigralcu in kapetanu v spomin na prijetne doživljanje.

Družini in vsem žalujočim izrekam iskreno sožalje.

Jože Ribarič
Jože Ribarič
Ob izgubi spoštovanega Mira Steržaja iskreno sožalje družini
Višnja in Predrag Kaurin
Spoštovani!
Ugasnila je luč, ostal bo le spomin!
Ponosen sem, da sem vsaj nekaj let živel skupaj s teboj, draga "legenda" slovenska in svetovnega športa! Tvoji uspehi so nedosegljivi in premalo cenjeni! Počivaj v miru!
Stanko Ilješ
Mnogo je velikih stvari,
od človeka večje pa je ni….

Spoštovani Miro, bili ste in zavedno boste ostali velik človek…
V veliki hvaležnosti za najino poznanstvo in vsa druženja…počivajte v miru.

Družini in vsem bližnjim iskreno sožalje.
Bojana B. Škrlec
Isreno sožalje
Franc Košti
Spoštovani Miro,

Hvala Vam za vse !!!

Naj vam bo lahka prleška zemlja.
Matevž Kaučič