Možnost priprave intervencijskih projektov kot ciljni odziv na COVID-19 v okviru poziva CEI združenja

sreda, 1.4.2020

Možnost priprave intervencijskih projektov kot ciljni odziv na COVID-19 v okviru poziva CEI združenja

S strani sekretariata Razvojnega sveta Kohezijske regije Vzhodna Slovenija (RSKRVS), ki je član Združenja evropskih regij (AER - Association of European Regions), so nas obvestili o možnosti prijave na Izredni poziv s strani CEI - Central European Initiative:

Izredni poziv s strani CEI - Central European Initiative

Zaradi aktualne pandemije COVID-19 šole, ustanove in izvajalci iščejo alternativne načine za preoblikovanje sedanjega izrednega stanja v priložnost za spodbujanje in širjenje inovacij na izobraževalni in poklicni ravni, da bi izboljšali izkušnje s sedaj možnimi načini oddaljenega dostopa in povezovanja. Podrobnejše vsebine, ki bi jih projekti lahko naslavljali, so v pripetih priponkah oz. v spodnjem delu tega e-sporočila.

Vsebina poziva: zbiranje predlogov na področju zdravstva in telemedicine, izobraževanja in e-učenja ter MSP
Kdo se lahko prijavi? Vse javne in zasebne ustanove ter podjetja in organizacije iz CEI članic (EU+nekatere druge)
Rok in način prijave: do 9. aprila 2020 na e-naslov: applications@cei.int
Višina nepovratnih sredstev: do 40.000 €, možnost do 80 % predplačila
Prijavni obrazec in podrobnejša navodila glede upravičenosti: priponki sporočila oz. na spletni strani ICEnavodila in prijavni obrazec.

Področja akcijskih ukrepov za nepovratna sredstva:
Zdravstvo in telemedicina (MED): oprema za urgentne ukrepe, programske opreme za telemedicino, webinarji (prenos znanj v ne EU CEI članice: Albanija, Severna Makedonija, BIH, Črna Gora, Moldavija, Srbija in Ukrajina), ukrepi ozaveščanja.
Izobraževanje in e-učenje / učenje na daljavo (EDU); oprema za e-učenje, tudi strojna oprema (poleg programske), webinarji (prenos znanj v ne EU CEI članice: Albanija, Severna Makedonija, BIH, Črna Gora, Moldavija, Srbija in Ukrajina)
Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem (SME): vsebine, ki ob upoštevanju ureditve pametnega pristopa k delu upoštevajo njegov doprinos k izboljšavi uspešnosti in zadovoljstvu pri delu, ko ni mogoče biti fizično v pisarni (programska in strojna oprema, webinarji (omejitev kot zgoraj), nakup svetovalnih storitev s področja inovacij, poudarek na digitalizaciji in dematerializaciji podjetništva).

Priponke: