Galerija

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Ljutomeru
Datum dogodka: 22.12.2016

Organizacija občinske proslave od dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je bila v dvorani ŠIC v Ljutomeru, je bila tudi letos zaupana Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. V uvodu sta obiskovalce nagovorila ljutomerska županja mag. Olga Karba in ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec, v kulturnem programu pa je poleg zbora ljutomerske gimnazije nastopila Urška Subašič. V nadaljevanju je sledila predstava Špas teatra Slovenska literatura od A do Ž. Obiskovalce so navdušili Lado Bizovičar, Jaša Jamnik in Jernej Čampelj, režijsko taktirko je prevzel Primož Ekart, pod tekst pa se bo podpisal Jure Karas.

Horvatu plaketa, Berdenovi in Senčarjevi pa priznanje
Datum dogodka: 18.12.2016

V hotelu Bioterme Mala Nedelja je v sredo, 14. decembra 2016, potekalo 21. Srečanje pomurskih turističnih delavcev.  Tudi letos je Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Med letošnjimi prejemniki priznanj so tudi turistični delavci iz ljutomerske občine. Plaketo Pomurske turistične zveze je prejel predsednik Turističnega društva Cven Janko Horvat, ki je s svojim prostovoljnim delom in udejstvovanjem na področju turizma in društvenega delovanja, s svojim nezaustavljivim optimizmom, pustil velik pečat. Priznanji za prostovoljno delo na področju turizma sta med drugim dobili predsednica Turističnega društva Babinci Jožica Berden in predsednica Turističnega društva Stara Cesta Albina Senčar.

Županjin novoletni sprejem
Datum dogodka: 17.12.2016

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je v sredo, 14. decembra 2016, v dvorani ŠIC v Ljutomeru pripravila tradicionalni novoletni sprejem za gospodarstvenike, politike, predstavnike javnih zavodov, društev in najrazličnejših organizacij ter druge goste. Številnim prisotnim je županja v svojem nagovoru med drugim namenila naslednje besede:  »Na polovici mandata smo izpolnili večino obljub, preostale pa smo spravili v proračun občine za leti 2017/2018. Vse omenjeno je dobro delo celotne ekipe, v katero pa ne štejem le svetnikov, sodelavcev na občinski upravi in članov svetov krajevnih skupnosti, ampak tudi vse številne obrtnike in podjetnike, člane društev, zavodov in organizacij.« V programu sta z glasbenimi vložki nastopila Bilbi in Gregor, za sproščeno vzdušje in nasmeh pa je poskrbel komedijant Matjaž Javšnik.

Srečanje starejših občanov KS Krištanci, Šalinci, Grlava
Datum dogodka: 12.12.2016

Pred koncem leta 2016 sta tradicionalno srečanje starejših občanov iz vasi Krištanci, Šalinci in Grlava pripravila tudi svet Krajevne skupnosti (KS) Krištanci, Šalinci, Grlava in Občina Ljutomer. Krajani, ki so že dopolnili 70 let, so se zbrali v soboto, 10. decembra 2016, v prostorih Vaškega doma v Babincih. Po nagovorih predsednika KS Krištanci, Šalinci, Grlava mag. Milka Lebariča, podžupana Občine Ljutomer Bora Zemljaka in predsednice krajevnega odbora Rdečega križa Sonje Koroša, ki so vsem zaželeli lep praznični čas in obilo zdravja v letu 2017,  so prisotne s kulturnim programom navdušili mladi iz omenjenih treh vasi ter člani tamburaške sekcije Bisernica Društva upokojencev Ljutomer. Ob tej priložnosti sta mag. Lebarič in podžupan Zemljak z majhno pozornostjo obdarila najstarejša udeleženca srečanja Matildo Sovič iz Šalincev (1929) in Franca Črčka iz Krištancev (1931).

Prižig lučk in otvoritev drsališča v Ljutomeru
Datum dogodka: 11.12.2016

S prižigom lučk in otvoritvijo drsališča so v petek, 9. decembra 2016, tudi v Ljutomeru stopili v praznični december. Občina Ljutomer in Krajevna skupnost Ljutomer sta tretje leto zapored poskrbela za namestitev drsališča na Glavnem trgu v Ljutomeru, drsališče in najem drsalk pa sta letos brezplačna. Po nagovoru predsednika Krajevne skupnosti Ljutomer Cvetka Melina, plesnem nastopu Viktorije Harman Adjei in skupnem odštevanju do prižiga lučk na veliki novoletni jelki so se številni, na čelu s kasačem Tinkom, podali na ledeno ploskev, ki letos meri kar 375 kvadratnih metrov. V hišicah, ki jih je drugo leto zapored na trgu postavilo Društvo za sr(e)čno skupnost, je v sklopu otvoritve drsališča Društvo varnega zavetja - Varna hiša Pomurja ponujalo božično-novoletne izdelke. Drsališče na Glavnem trgu v Ljutomeru bo obratovalo do 8. januarja.

Prednovoletno srečanje OOZ Ljutomer
Datum dogodka: 9.12.2016

V četrtek, 8. decembra 2016, je Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Ljutomer pripravila tradicionalno prednovoletno srečanje svojih članov, na katerem so bila podeljena posebna priznanja za 10, 15, 20 in 25 let dela v obrti. Ob glasbenih vložkih Ljutomerskega okteta in ljudskih godcev KD Manko Golar Ljutomer sta prisotne nagovorila predsednik OOZ Ljutomer Daniel Zelko in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Zelko je skupaj s predsednikom komisije za priznanja OOZ Ljutomer Ivom Ozmecem podelil priznanja. Priznanji za 10 let dela v obrti sta prejela Prodajno servisni center Ljutomer d.o.o. in Teo ten montaža d.o.o., za 15 let dela v obrti so priznanja dobili Stolnik M&I d.o.o., Atrium – Novi interieri d.o.o., Valter Dvanajščak in Vladimir Klement, za 20 let dela v obrti so bili nagrajeni Drago Kolbl, Karel Kreslin, Teleing d.o.o., Marko Filipič, Jožef Zmazek in Ostrc d.o.o., za 25 let dela v obrti pa so priznanja prejeli Makoter d.o.o., Marija Grut, KDS – dimnikarske storitve d.o.o., Monika Megla, Mateja Ozmec, Milan Rajh, Maja Topolšek, Brigita Šoštarič in Jani Žibrat.

Dr. Tatjana Fulder je nova direktorica OU
Datum dogodka: 5.12.2016

Občinska uprava (OU) Občine Ljutomer je 1. decembra 2016 dobila novo direktorico. Na razpisu je bila izbrana dr. Tatjana Fulder, ki je doslej opravljala dela direktorice OU Občine Gornja Radgona, v preteklosti pa je bila tudi devet let direktorica razvojne agencije PORA iz Gornje Radgone. Nova direktorica je na prvem srečanju z novimi sodelavci med drugim dejala: »Želim si, da smo prijazna in strokovna uprava. Prijazni moramo biti sami do sebe, moramo se medsebojno spoštovati, pričakujem pa, da ste strokovni na tistih delovnih mestih, na katerih delate. Vse bomo dosegli z razvijanjem tako strokovne, kot tudi osebne plati.«

30 let od kronanja prve ljutomerske vinske kraljice
Datum dogodka: 5.12.2016

V Ljutomeru so leta 1986 okronali prvo ljutomersko vinsko kraljico, ki je bila hkrati prva vinska kraljica na območju takratne Jugoslavije. Na slovesnosti, ki so jo ob jubileju pripravili v Domu kulture v Ljutomeru v soboto, 3. decembra 2016, sta Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer ter Klub vinskih kraljic Ljutomer Martina, ki združuje nekdanje in aktualne vinske kraljice, so kronološko predstavili kronanja vinskih kraljic v Ljutomeru. Sedemnajst deklet je nosilo krono in lento, tokratne slovesnosti pa se je udeležilo dvanajst deklet, vključno z aktualno ljutomersko vinsko kraljico Tadejo Heric.

Ljutomerske vinske kraljice so skozi 30-letno obdobje bile Sonja Lipič (1986), Marina Rajh (1987), Milena Cimerman (1988), Jerneja Bratuša (1999), Mateja Štabuc (2000 in 2002), Andreja Županec (2001), Ksenija Vrbnjak (2003), Mihaela Lipovec (2004), Sabina Germšek (2005), Maja Bratušek (2006), Darja Jureš (2007), Antonija Podnar (2008), Sanja Klenar (2009), Adriana Bogdan (2010), Sandra Vučko (2011 in 2012), Ines Munda (2013 in 2014) in Tadeja Heric (2015 in 2016).

Poleg Franca Štrakla, dolgoletnega člana Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, ki je opisal prehojeno pot društva in Kluba Martina, je spregovoril tudi ljutomerski podžupan Janko Špindler. Zahvalil se je vinskim kraljicam za opravljeno delo, predvsem na promociji vinogradništva in Prlekije, obenem pa zaželel, da tudi v prihodnje pomagajo pri prepoznavnosti našega območja in privabljanja turistov. Predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer Stanislav Kavčič je ob tej priložnosti Sabini Germšek, predsednici Kluba Martina, podelil posebno društveno priznanje.

Na obisku v Novem mestu govora o gospodarstvu
Datum dogodka: 27.11.2016

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba se je skupaj s podžupanom Jankom Špindlerjem, predsednikom obora za gospodarstvo, malo gospodarstvo in turizem pri OS Občine Ljutomer Valterjem Dvanajščakom, nekaterimi sodelavci iz občinske uprave, člani Obrtno podjetniškega strateškega sveta (OPSS), nekaterimi člani Kluba managerjev in podjetnikov Prlekija ter upravnega in nadzornega odbora Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Ljutomer udeležila obiska Novega mesta. V skladu s programom dela OPSS, ki kot občinsko posvetovalno telo deluje tudi v drugem mandatu županje Občine Ljutomer, vsako leto obišče eno od slovenskih lokalnih sredin in se sestane s tamkajšnjimi gospodarstveniki. Tako so se v sredo, 23. novembra 2016, najprej ustavili v podjetju Krka, kjer so se seznanili z osnovnimi procesi pri proizvodnji  zdravil. Del delegacije se je udeležilo sprejema pri županu Novega mesta Gregorju Macedoniju, preostali pa so spoznali delovanje podjetniškega inkubatorja in se seznanili z najpomembnejšimi gospodarskimi pokazatelji regije. Strokovno ekskurzijo v Novem mestu so zaključili v prostorih tamkajšnje OOZ, kjer smo se s predstavniki OOZ Novo mesto pogovarjali na temo podjetništva in gospodarstva.

Projekti so pripravljeni, denarja pa ni
Datum dogodka: 24.11.2016

V ponedeljek, 21. novembra 2016, je bila v Ljutomeru skupna seja Sveta pomurske razvojne regije (SR) in Razvojnega sveta Pomurske regije (RSR). Člani obeh organov so se seznanili z aktivnostmi Dogovora za razvoj regije. Vlada RS je poslala regijam poziv, da pripravijo osnutke dogovorov o razvoju regij s po tremi prednostnimi regijskimi in dvema sektorskima projektoma za financiranje iz evropskih kohezijskih sredstev v obdobju do leta 2020. Skoraj leto dni po pozivu člani omenjenih svetov ugotavljajo, da denarja za projekte ministrstva nimajo. Člani SR in RSR vztrajajo, da se aktivno nadaljuje z aktivnostmi Dogovora za razvoj regije in zahtevajo od države sredstva za posamezne projekte s poudarkom na zagotavljanju sredstev za oskrbo s pitno vodo. Dogovorili so se, da bodo zaradi neaktivnosti ministrstev predsedniku Vlade RS dr. Miru Cerarju posredovali protestno pismo, obenem pa bodo začeli denar za uresničitev dogovorjenih projektov iskati neposredno v Bruslju.

Vinska kraljica DV Mala Nedelja je Daša Horn
Datum dogodka: 22.11.2016

Društvo vinogradnikov (DV) Mala Nedelja letos vstopa v sedemnajsto leto delovanja.  Vsa ta leta skrbi za strokovno rast vseh, ki imajo željo  po dodatnih znanjih na področju vinogradništva in kletarjenja.  Pomembna dejavnost društva pa so tudi družabna srečanja. Eno takih, izjemno dobro obiskanih, je tudi kronanje vinske kraljice društva, ki ima nalogo, da promovira vina, kraje, ljudi in njihovo delo. DV Mala Nedelja kraljico izbira na dve leti, v soboto, 19. novembra 2016, pa so v hotelu Bioterme Mala Nedelja izbrali deveto po vrsti. Martina IX. je postala Daša Horn, ki prihaja iz znane vinogradniške družine Horn. Njena prva spremljevalka  je Tina Petek, druga spremljevalka pa Nuša Svenšek. Nova kraljica Daša Horn je bila ob tej priložnosti sprejeta v Klub Martina, ki združuje ljutomerske in malonedeljske vinske kraljice.

Srečanje starejših občanov KS Cven
Datum dogodka: 21.11.2016

V Zadružnem domu na Cvenu sta v soboto, 19. novembra 2016, Občina Ljutomer in svet Krajevne skupnosti (KS) Cven pripravila tradicionalno srečanje starejših občanov iz vasi Cven, Mota in Krapje.  Zbralo se je okoli 70 krajanov, ki so že dopolnili 70 let. Med drugim sta jih nagovorila ljutomerska županja mag. Olga Karba in predsednik KS Cven Samo Škrget. Prisotnim sta zaželela obilo zdravja in na še mnoga leta z željo, da se prihodnje leto še množičneje udeležijo srečanja starejših občanov. S kulturnim programom so jim popoldan polepšali člani raznih sekcij Kulturnega društva Cven.

Sprejem gostov iz sosednje Avstrije
Datum dogodka: 21.11.2016

V soboto, 19. novembra 2016, so ljutomersko občino obiskale delegacije občin iz sosednje Avstrije. Poleg okrajnega glavarja Alexandra Majcana so prišli v prleško prestolnico župani avstrijskih občin Bad Radkersburg Heinrich Schmidlechner, St. Anna am Aigen Johannes Weidinger in Klöch Josef Doupona. Spremljal  jih je predstavnik turizma za okraj Bad Radkersburg Christian Contola. V družbi nekdanje slovenske vinske kraljice Sandre Vučko so bili najprej gostje Enoteke v Ljutomeru, v županatu Mestne hiše Ljutomer jim je sprejem pripravila ljutomerska županja mag. Olga Karba, nato pa so si gostje ogledali še Jeruzalem, seznanili so se s poslovanjem podjetja Makoter s Cvena, druženje pa zaključili na turistični kmetiji Na koncu vasi na Cvenu.

20 let MPZ Cven – Pristava
Datum dogodka: 19.11.2016

Pevska dejavnost ima na Cvenu bogato tradicijo. Tamkajšnji pevci namreč organizirano in neprekinjeno prepevajo že polnih 55 let. Več kot tri desetletja so pevsko tradicijo uspešno gradili člani moške zasedbe, ki je delovala pod okriljem Kulturnega društva Cven. Zaradi pomanjkanja pevcev - pogrešali so predvsem mlade, ki bi se jim pridružili – so pred dobrima dvema desetletjema pričeli k sodelovanju vabiti tudi pevke in nastal je mešani pevski zbor, ki danes združuje pevce iz 10 različnih krajev, poimenovali pa so ga Mešani pevski zbor (MPZ) Cven – Pristava. Na tokratnem koncertu, ki so ga ob jubileju pripravili v petek, 18. novembra 2016, so člani MPZ Cven – Pristava, ki danes deluje pod umetniškim vodstvom Vita Žerdina, predstavili dvanajst skladb, na odru pa se jim je, kot gostja,  pridružila dekliška skupina Pole poje z Razkrižja, ki jo vodi Dušan Prelog. Ob tej priložnosti so se spomnili vseh dosedanjih zborovodij MPZ Cven – Pristava: Janje Vrbančič, Felicite Heric Taškov, Mirka Preloga, Dejana Prasla in Tihomirja Babiča. Slednji, ki je danes tudi predsednik KD Cven, se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so doslej skrbeli za ohranjanje cvenske pevske tradicije, z združitvijo Cvena in Pristave pa je Babič prepričan, da bodo z velikimi koraki nadaljevali pevsko pot. Ob jubileju je v imenu Občine Ljutomer pevcem čestital podžupan Boro Zemljak.

Slovenski zajtrk v ljutomerski občini
Datum dogodka: 18.11.2016

V petek, 18. novembra 2016, je bil tradicionalni slovenski zajtrk. Že deseto leto zapored je bil prvi jutranji obrok organizirano namenjen uživanju domače hrane. V projektu sodelujejo tudi razni zavodi, organizacije, podjetja in ustanove iz ljutomerske občine. Predvsem v vrtcih in šolah še posebej na ta dan otroke ozaveščajo o pomenu zajtrka, kot nujnega dnevnega obroka, in uživanju doma pridelane hrane. Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je tradicionalni slovenski zajtrk opravila skupaj s sodelavci v občinski upravi, nato pa se skupaj s podpredsednikom Čebelarske zveze Slovenije Janezom Vencljem pri zajtrku pridružila malčkom iz Vrtca Ljutomer. Podžupan Janko Špindler je zajtrkoval skupaj z otroci v novem vrtcu v Cezanjevcih. Ljutomerska županja je prisostvovala tudi prireditvi OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Učenci so skupaj z učitelji v telovadnici s pesmijo in deklamacijami obeležili deseti, jubilejni tradicionalni slovenski zajtrk, poleg županje pa se jim je na prireditvi pridružila tudi Medena kraljica Slovenije Mateja Šoštarič.

Ljutomer bo odslej sodeloval z avstrijskim Rustom
Datum dogodka: 16.11.2016

Ob 25-letnici osamosvojitve Slovenije in 95-letnici obstoja zvezdne dežele Burgerland (Gradiščanska) so v avstrijskem Rustu pripravili slovesnost »Slovenija in Gradiščanska – na novo odkrita soseščina«, kateri sta med drugim prisostvovala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in ljutomerska županja mag. Olga Karba z delegacijo. Ob tej priložnosti sta Rust in Ljutomer podpisala pismo o nameri, ki je prvi korak pri iskanju možnosti za sodelovanje. V prihodnje bo prišlo med Rustom in Ljutomerom do izmenjave izkušenj na urbanističnem področju, predvsem za potrebe turizma, trženja in vinogradništva. »Ni minilo veliko časa, ko smo se tukaj v Rustu srečali z županom mag. Geroldom Staglom, v nekaj minutah srečanja pa je postalo jasno, da naši lokalni skupnosti povezuje veliko skupnih točk. Imamo enake vrednote. Znani smo kot skrbni ljudje s predanostjo do zemlje in narave, prav tako smo ponosni na naša vina. Skupno si tudi prizadevamo za prihodnost, v smeri iskrenosti, topline in iznajdljivosti,« je po podpisu pisma o nameri svoj nagovor pričela ljutomerska županja. »Že vrsto let v Ljutomeru trdo delamo na kvaliteti turizma in kulinarike, seveda tudi na izboljšanju kvalitete vin, katera smo tokrat prinesli v Rust na pokušino. Prepričana sem, da lahko skupaj ustvarimo še več. Skozi novo sodelovanje, kot prijatelji in zavezniki, ki se med seboj dopolnjujemo. Za dobro naših dveh lokalnih skupnosti in držav.«

Na prireditvi, ki so jo z glasbenimi vložki popestrili Modrijani, so svoja vina predstavljali vinogradniki z našega območja, kot kulinarična posebnost Prlekije pa je bila gostom prireditve, med katerimi so bili tudi visoki predstavniki iz političnih in gospodarskih krogov, ponujena prleška tünka.

Razstava enoletnih konjev na hipodromu v Ljutomeru
Datum dogodka: 16.11.2016

V Ljutomeru ima kasaški šport bogato tradicijo, v zadnjem obdobju pa se ubada s pomanjkanjem tekmovalnih konj. Reja je v nenehnem upadu. V želji, da bi se ponovno povečala reja konj kasačev, se peljejo številne aktivnosti. Med temi je tudi razstava enoletnikov, ki sta jo v nedeljo, 13. novembra 2016, drugo leto zapored organizirala Kasaško rejsko združenje (KRZ) Slovenije in Kasaški klub Ljutomer. »Namen razstave je, da rejci svoje živali predstavijo preden pridejo na tekmovalne steze, ker jih en del pred tem v vsakem primeru odpade. To je krutost tega športa. Obenem pa rejci na takih razstava iščejo kupce. Poudariti je potrebno, da je v zadnjem obdobju zelo težko prodati kasača,« je dejala predsednica KRZ Mojca Nushol.

Posebna komisija, ki ji je predsedoval dr. Matjaž Mesarič z Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, je na hipodromu v Ljutomeru ocenjevala zunanjost konj in njegove predispozicije. Najbolj jih je fascinirala žrebička Furla AS, rejca in lastnika Simona Slaviča iz Šalincev. »Žrebeta so vsako leto boljša, tudi kvaliteta samih kasaških žrebet. Pričakovali bi seveda bolj številno potomstvo po kasaških konjih, da bi se reja konj kasačev še bolj popularizirala, še bolj razvijala in bi bila na nivoju, kot je bila pred dvema desetletjema. Rejcem je potrebno čestitati za trud, ki ga vlagajo v rejo. Od predstavljenih konj na tej razstavi seveda pričakujemo tudi dobre rezultate na tekmovalnih stezah,« je dejal Mesarič, ki vidi ponovno rast reje v izplačevanju posebnih premij za kasače.

Obisk gostov iz Majšperka
Datum dogodka: 15.11.2016

V soboto, 12. novembra 2016, so Prlekijo obiskali člani Društva žena Tisa in Turističnega društva Ptujska Gora. Na sprejemu županje mag. Olge Karba, ki bil v poročni dvorani Mestne hiše v Ljutomeru, je bila prisotna tudi županja Majšperka dr. Darinka Fakin. »Na naših srečanjih županj, ki v Sloveniji vodimo 16 občin, sem med drugim spoznala Občino Majšperk. Ob takratnem ogledu te občine in njihovih posebnosti je padla odločitev, da pričnemo sodelovati na turističnem področju. Vsi vemo, da je potrebno na področju turizma veliko prostovoljnega in srčnega dela, zato tudi sama izredno cenim ljudi, ki so se pripravljeni odrekati za delo v različnih društvih. Po podatkih, ki jih imamo zbrane, je v razna društva v naši občini vključeno okoli 4.000 ljudi, nekateri so seveda člani večih društev. In na to številko sem ponosna,« je na sprejemu med drugim dejala ljutomerska županja. Gostje iz  Majšperka so si ob obisku naše občine ogledali številne znamenitosti, v prihodnje pa se obeta, da bodo člani tamkajšnjih društev navezali stike z našimi, kar bo vodilo v nova prijateljstva in tvorno sodelovanje.

Martinov koncert v Domu kulture Ljutomer
Datum dogodka: 14.11.2016

Društvo upokojencev (DU) Ljutomer že vrsto let zapored pripravlja Martinov koncert, na katerem se poleg društvenih sekcij predstavijo tudi gostje. V petek, 11. novembra 2016, so se tako na koncertu v Domu kulture v Ljutomeru predstavili ženski pevski zbor DU Ljutomer, folklorna skupina DU Ljutomer, tamburaška sekcija Bisernica DU Ljutomer in Prleška godba DU Ljutomer, na odru pa so se jim kot gostje pridružili člani kulturno umetniškega društva Muzika Križevci in Razkriški dedeki.

Martinovanje 2016 v Ljutomeru
Datum dogodka: 12.11.2016

Občina Ljutomer je tudi letos organizirala prireditev v počastitev praznika sv. Martina. Martinovanje 2016 na Glavnem trgu v Ljutomeru je bilo prav na praznik sv. Martina, 11. novembra. Na odru pod šotorom na Glavnem trgu v Ljutomeru so se od zgodnjega dopoldneva do pozne noči zvrstili številni nastopajoči, obiskovalci, ki so se kljub deževnemu vremenu odločili praznovati praznik vina v prleški prestolnici, pa so med drugim lahko spremljali stiskanje grozdja na star način in krst mošta. Svoja izvrstna vina so v pokušino dali tudi ljutomerski vinogradniki. V dopoldanskem času je prisotne pozdravila ljutomerska županja mag. Olga Karba, v popoldanskem delu programa pa sta vse prisotne nagovorila podžupan Občine Ljutomer Boro Zemljak in vinska kraljica Ljutomera Tadeja Heric. Vsi so v svojih nagovorih poudarili pomen vinogradništva in vinarstva za Ljutomer in Prlekijo. Zaželeli so, da bi delo vinogradnikov postalo še bolj cenjeno, odlična vinska kapljica iz prleških vinogradov pa vedno bolj priljubljena tako pri domačih, kot tudi tujih potrošnikih.

Strani