Galerija

Božični muzikal v Cezanjevcih
Datum dogodka: 29.12.2015

Praznični čas so polepšali tudi učenci Osnovne šole Janka Ribiča iz Cezanjevcev. V šolski telovadnici, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička, so skupaj z učitelji pripravili Božični muzikal, ki je navdušil obiskovalce. Skozi zgodbo deklice Lare, ki sameva na božični predvečer, so jih popeljali v pravljični svet, kjer dobra vila nosi srečo, kjer se palček šef huduje na svoje navihane palčke, kjer čarovnice grozijo z obilnim sneženjem, kjer Laro obiščeta prijazni Piki Jakob in sam Aladinov duh, ki s seboj pripelje navihane cirkusante.

Dramske prizore so dopolnjevali otroci z zborovskim petjem, instrumentalnimi nastopi ter plesnimi točkami. Poseben pečat prireditvi je dala tudi scenska postavitev, ki je pričarala toplo domačo sobo ob kaminu z obilico božičnih zvezd. Posebno doživetje večera je bil nastop učiteljice Ingrid Horvatič Müller, ki se je ob spremljavi učiteljice umetnosti Katje Vunderl s pesmijo Sveta noč dotaknila src vseh obiskovalcev prireditve.

Voščilo ob dnevu samostojnosti in enotnosti
Datum dogodka: 25.12.2015

Spoštovane Prlečke, spoštovani Prleki!
 
Ob praznovanju dneva samostojnosti in enotnosti

vam izrekam iskrene čestitke.

 

mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti
Datum dogodka: 25.12.2015

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer in Občina Ljutomer sta v sredo, 23. decembra 2015, pripravili proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. V dvorani ŠIC v Ljutomeru so zbrane, prevladovali so dijaki ljutomerske gimnazije, nagovorili ravnatelj te srednješolske ustanove Zvonko Kustec, članica občinskega sveta Občine Ljutomer Darinka Budna ter upokojeni slovenski častnik in veteran vojne za Slovenijo Vladimir Miloševič. V svojih nagovorih so izpostavili dogajanje pred natanko 25 leti, ko smo Slovenci glasovali o tem ali želimo, da Slovenija postane samostojna država. Rezultati plebiscita, ki so pokazali enotnost Slovencev z željo po lastni državi, so bili objavljeni 26. decembra, ko tudi praznujemo dan samostojnosti in enotnosti.

Božični koncert pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer
Datum dogodka: 23.12.2015

Pihalni orkester Kulturnega društva (KD) Ivan Kaučič Ljutomer je pripravil v torek, 22. decembra 2015, v dvorani ŠIC v Ljutomeru tradicionalni božični koncert. Članom orkestra, ki ga vodi Simon Novak, so se na odru pridružili solisti/pevci Klara Kolarič, Dani Gregorc (tudi v vlogi Elvisa Presleya) in Nejc Merc. V imenu članov orkestra se je vsem, ki jih spremljajo, posebej pa vodstvu Občine Ljutomer, ki je v letošnjem letu poskrbelo za namestitev godbenega doma oz. Kul-kište, zahvalil Stanislav Lašič, obiskovalce koncerta pa je nagovoril tudi predsednik KD Ivan Kaučič Miroslav Steržaj.

Srečanje starejših občanov iz KS Krištanci, Šalinci, Grlava
Datum dogodka: 20.12.2015

S sobotnim (19. december 2015) srečanjem starejših občanov z območja Krajevne skupnosti (KS) Krištanci, Šalinci, Grlava so se zaključila letošnja tradicionalna srečanja starejših ljudi nad 70 let, ki so jih vodstva krajevnih skupnosti pripravljala skupaj z Občino Ljutomer po vseh devetih krajevnih skupnostih v ljutomerski občini. Starejši občani iz Krištancev, Šalincev in Grlave so srečanje imeli v Vaškem domu v Babincih, kjer so jim domačini pripravili kosilo, poleg nagovorov predsednika KS Krištanci, Šalinci, Grlava mag. Milka Lebariča, podžupana Občine Ljutomer Bora Zemljaka in predsednice ljutomerskega območnega združenja Rdečega križa Slovenije Silve Duh pa so zbrani lahko prisluhnili kulturnemu programu, ki so ga pripravili mladi člani Kulturnega društva Tempo.

Enoteka v središču Ljutomera odprla svoja vrata
Datum dogodka: 19.12.2015

Ideja Janka Magdiča, finančna sredstva Janeza Smolkoviča (Teleing d.o.o.) in posluh za projekt vodstva Občine Ljutomer so botrovali, da je Ljutomer dobil Enoteko, ki zajema vinoteko, muzejsko zbirko in vinsko knjižnico. Enoteka, ki je umeščena v pritlične prostore Mestne hiše v Ljutomeru, je vrata odprla v petek, 18. decembra 2015.

Ideja o uresničitvi enoteke v prleški prestolnici je ponovno zaživela in se naposled uresničila z izborom Sandre Vučko s Cvena pri Ljutomeru za Vinsko kraljico Slovenije. Vučkova bo krono predala v začetku januarja, nato pa bo vodila Enoteko v središču prleške prestolnice. Poleg Vučkove sta na slovesnosti ob otvoritvi spregovorili še županja Ljutomera mag. Olga Karba, ki je odprtje Enoteke označila kot zgodovinski dan za Ljutomer, in častna občanka Ljutomera, legenda slovenske enologije dr. Slavica Šikovec, ki je v svojem nagovoru spregovorila o zgodovini prleškega vinogradništva in vinarstva ter predstavila svoje videnje prihodnosti slovenskega vinogradništva.

V kulturnem programu so nastopili Ljutomerski oktet, Staša Poštrak  in Tatjana Rozmarič Poštrak, Samo Budna ter dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Defibrilator odslej tudi v Stročji vasi
Datum dogodka: 16.12.2015

Zdravstveni dom (ZD) Ljutomer nadaljuje z nameščanjem javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev. V sredo, 16. decembra 2015, so defibrilator (AED) namestili na stavbo osnovne šole in vrtca v Stročji vasi. Kot je dejala v.d. direktorice ZD Ljutomer dr. Suzana Makoter gre za trinajsti javno dostopni defibrilator na območju občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Namestitev defibrilatorjev poteka v okviru projekta »Rešujmo življenja vsaka sekunda šteje«. Sredstva za defibrilator, ki je nameščen v Stročji vasi, je prispevala Zavarovalnica Triglav, namestnik direktorja soboške poslovalnice Štefan Cigut pa je povedal, da so se znova odločili, namesto za poslovna darila, sredstva nameniti za nakup defibrilatorja. »Ta v Stročji vasi je četrti, za katerega smo v zadnjih dveh letih dali sredstva,« je dodal Cigut. Zadovoljstvo s širjenjem mreže javno dostopnih defibrilatorjev je izrazila tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba, ki se zahvalila tako Zavarovalnici Triglav, kot tudi vodstvu ZD Ljutomer, ki z namestitvijo defibrilatorjev poveča možnost preživetja in učinkovite samopomoči v nujnih primerih. S strani ekipe nujne medicinske pomoči ZD Ljutomer je bil tokrat v Stročji vasi tudi izveden prikaz temeljnih postopkov oživljanja in pravilna uporaba defibrilatorja.

Dobrodelni koncert Pomagajmo Kaji
Datum dogodka: 15.12.2015

Športno društvo Altafin iz Stročje vasi je v soboto, 12. decembra 2015, v telovadnici OŠ Stročja vas organiziralo dobrodelni koncert Pomagajmo Kaji. Učenko OŠ Stročja vas Kajo je cerebralna paraliza prikovala na invalidski voziček in ji onemogočila aktivnosti, ki jih izvajajo njeni sošolci. Zaradi težavnega gibanja potrebuje številne pripomočke, tako v šoli, kot tudi doma, zato je omenjeno športno društvo tudi pripravilo koncert, na katerem so zbirali sredstva za pomoč Kaji. Na koncertu je nastopila priznana dalmatinska klapa Šufit, kot gostje pa so se jim na odru pridružili Mladi Pomurci. Nastopajoči so se odrekli delu honorarja, zbrana sredstva pa so bila predana Kaji.

Nova vinska kraljica je Tadeja Heric
Datum dogodka: 13.12.2015

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, ki ima člane v vseh štirih občinah Upravne enote Ljutomer, je pred 29. leti prvič kronalo vinsko kraljico. Davnega leta 1986 so krono nadeli Sonji Lipič, ki je bila sploh prva na območju takratne Jugoslavije, ki je nosila lento in krono kot vinska kraljica. V soboto, 12. decembra 2015, so v ljutomerskem hotelu Stela kronali Martino XVIII. Od dosedanje kraljice Ines Munda iz Ljutomera je krono prevzela Tadeja Heric z Razkrižja.

Poleg predsednika društva Mirana Toriča so čestitke novi vinski kraljici izrekli ljutomerska županja mag. Olga Karba, župan Razkrižja Stanko Ivanušič in vinski vitez evropskega reda Slavko Žalar, ki je novi vinski kraljici tudi nadel krono. Ob nastopu pevske zasedbe Arion je bila Tadeja Heric tudi sprejeta v Klub Martina.

Božičkova dežela in obdarovanje otrok
Datum dogodka: 13.12.2015

Gibanje - društvo za sr(e)čno skupnost je v soboto, 12. decembra 2015, na osrednjem ljutomerskem trgu pripravilo zanimivo in dobro obiskano prireditev, na kateri so odprli Božičkovo deželo, najmlajšim pa je Božiček, ki se je preizkusil tudi na ledeni ploskvi ljutomerskega drsališča, razdelil okoli 250 daril. V Božičkovi deželi so člani omenjenega društva s pomočjo sponzorjev postavili tri lesene praznične hiške, v katerih so na otvoritvi ponujali razne dobrote. Poleg vročih napitkov so člani Karitasa poskrbeli za slastne palačinke, svoje izdelke pa so predstavili učenci OŠ Janka Ribiča iz Cezanjevcev, ki so tudi pripravili praznični program. Zbrane je nagovorila predsednica društva in ljutomerska županja mag. Olga Karba, ki je vsem zaželela prijetne praznike in veliko dobrega v letu, ki prihaja.

Tudi Ljutomerčani dali podporo čebelarjem
Datum dogodka: 11.12.2015

V okviru prizadevanj za zaščito čebel in čebelarstva vodstvo Čebelarske zveze Slovenije, ki jo vodita predsednik Boštjan Noč in podpredsednik Janez Vencelj, želi, da 20. maj postane  SVETOVNI DAN ČEBEL.

20. maj je dan, ko se je rodil Anton Janša (1734-1773), ki je poznan kot začetnik modernega čebelarstva in eden takratnih najboljših poznavalcev čebel. Čebelarska zveza Slovenije želi v treh mesecih obiskati več kot 200 čebelarskih društev po Sloveniji in pridobiti dovolj podpore za razglasitev svetovnega dne čebel. V petek, 11. decembra 2015, je vodstvo Čebelarske zveze Slovenije obiskalo tudi prleško prestolnico. Na Glavnem trgu v Ljutomeru so predstavili pobudo za razglasitev svetovnega dne čebel, obenem pa je predsednik zveze Boštjan Noč podelil posebna priznanja vsem iz prleške prestolnice, ki podpirajo njihova prizadevanja. Med tistimi, ki dajejo podporo za razglasitev svetovnega dne čebel, so tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba, častni občan Ljutomera Miroslav Steržaj in ljutomerski občinski svet.

Tradicionalni novoletni sprejem županje mag. Olge Karba
Datum dogodka: 10.12.2015

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je pripravila tradicionalni novoletni sprejem, na katerega je v četrtek, 10. decembra 2015 v dvorano ŠIC Ljutomer povabila številne gospodarstvenike, lokalne politike, predstavnike zavodov, organizacij in društev. V svojem nagovoru je Karbova spregovorila o dosežkih leta, ki se izteka, prisotne pa povabila, da s skupnimi močmi nadaljujejo začrtano pot k investicijsko obarvani prihodnosti. Obenem je vsem zaželela prijetno praznovanje in vse lepo v letu 2016. V zanimivem spremljevalnem programu sta nastopila akrobata Filip in Blaž (F&B Acrobatics), z glasbo pa je v prijeten preostanek popoldneva popeljal priznani slovenski kantavtor Adi Smolar

Jubilejna priznanja članom OOZ Ljutomer
Datum dogodka: 9.12.2015

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Ljutomer je pripravila akademijo, prednovoletno srečanje članov, podjetnikov in upokojenih obrtnikov s podelitvijo jubilejnih priznanj. Na akademiji, ki je bila v sredo, 9. decembra 2015 v Domu kulture v Ljutomeru, je zbrane najprej nagovoril predsednik OOZ Ljutomer Daniel Zelko. V govoru je med drugim spomnil na dolgo tradicijo ljutomerskega obrtništva in podjetništva, omenil dobro sodelovanje z vodstvom Občine Ljutomer ter pohvalil delo v obrtno-podjetniškem strateškem svetu, v katerega so pod okriljem Občine Ljutomer vključeni tudi člani OOZ Ljutomer. Za govorniškim pultom se mu je na akademiji pridružila ljutomerska županja  mag. Olga Karba, ki je poudarila, da Občina Ljutomer po svojih močeh pomaga pri razvoju obrtništva in podjetništva, skupno delo pa je, kot je dejala, vidno ob številnih investicijah, ki so se oz. se izvajajo v ljutomerski občini. Karbova je ob tej priložnosti čestitala vsem dobitnikom jubilejnih priznanj in zaželela vse dobro v prihodnjem letu.

Na tokratni akademiji so priznanja za 15 let obrti prejeli: Strojno ključavničarstvo d.o.o. M. Mulec, Karba - MGE, družba za gradbeništvo d.o.o., Vrtnarstvo in cvetličarstvo Puconja Kuplen Nataša s.p., Nemec E&V marmor granit podjetje za obdelavo kamna, storitve in trgovina d.o.o., Gostišče MS Brigita Slavič s.p. ter Avtoprevozništvo in gradbena mehanizacija Marko Stajnko s.p.; za 20 let obrti so priznanja prejeli: Pegas, trgovina in storitve d.o.o. , Kovinoplastika Dušan Bot s.p., Cvetličarstvo in vrtnarstvo Leon Brunec s.p., Avtoprevozništvo Igor Lesjak s.p., Avtoprevozništvo Miran Maučec s.p., Kamnoseštvo Ivo Ozmec s.p., Montaža Vrbnjak d.o.o., Avtoprevozništvo Anton Rantaša s.p. ter Gostinstvo in turizem Jasmina Smolkovič s.p.; za 25 let obrti pa so bili tokrat nagrajeni:  T-LOTUS, podjetje za trgovino in storitve d.o.o., Avtoprevozništvo Miran Semenič s.p., Proizvodnja strojev za obdelavo kamna Ernest Lukman s.p., Mitra, podjetje za trgovino in inženiring d.o.o. ter Segrap, rudarstvo, proizvodnja in gradbeništvo d.o.o.

V kulturnem programu so nastopili člani KUD Križevci (folklora in skeči).

40 let Medobčinskega društva invalidov Ljutomer
Datum dogodka: 5.12.2015

Pred štirimi desetletji, natanko leta 1975, je pričelo delovati Medobčinsko društvo invalidov Ljutomer, ki združuje člane iz občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Visok jubilej so proslavili s slovesnostjo v soboto, 5. decembra 2015, v Termah Banovci. Ob zanimivem nastopu mladih folkloristov iz Veržeja, ki so nastopili pod vodstvom Alenke Belec, je predsednica omenjenega društva Hilda Hladnjak številnim prisotnim predstavila zgodovino društvo, predvsem pa omenila zgledno sodelovanje z vodstvom Občine Ljutomer, ki je tudi pomagalo poiskati nove prostore društvu. Zdaj se namreč društvo nahaja v prostorih na Prešernovi 17 v Ljutomeru. Ob jubileju je v imenu Občine Ljutomer čestital podžupan Boro Zemljak, ki je Medobčinskemu društvu invalidov Ljutomer tudi predal posebno priznanje Občine Ljutomer.

Županja pripravila sprejem za novorojence
Datum dogodka: 5.12.2015

V petek, 4. decembra 2015, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba pripravila sprejem za novorojence, otroke rojene v zadnjem letu. Sprejem je potekal v dvorani ŠIC Ljutomer. Uvodoma je otroke in starše pozdravila županja ter jim ob tej priložnosti poklonila knjigo. Za zabavo je s svojimi vragolijami poskrbel Aljoša pismonoša (oz. čarodej Toni), prijetno druženje pa se je nadaljevalo z druženjem s čarodejem in s pogostitvijo.

Prižig prazničnih lučk in odprtje drsališča v Ljutomeru
Datum dogodka: 4.12.2015

Občina Ljutomer in Krajevna skupnost Ljutomer sta poskrbeli, da tudi letošnje predpraznične dni Glavni trg v prleški prestolnici krasi drsališče. V sodelovanju z ljubljanskim podjetjem Lucky Luka je letos nameščeno kar 300 kvadratnih metrov veliko drsališče, ki bo omogočalo drsanje vse do konca januarja.

V sklopu številnih prireditev, ki bodo polepšali dogajanje v občini Ljutomer v mesecu decembru, so v petek, 4. decembra 2015, zagorele praznične lučke na velikem božičnem drevesu pred Mestno hišo, ljubitelji drsanja pa so ob ekipi podjetja Lucky Luka prvič preizkusili ledeno ploskev. Luka Klasinc, ki vodi ekipo Lucky Luka, je skupaj z ostalimi člani ob otvoritvi drsališča Ljutomerčanom prikazal številne prvine umetnostnega drsanja.

Prenovljeni prostori otroško-šolskega dispanzerja in fizioterapije Zdravstvenega doma Ljutomer
Datum dogodka: 4.12.2015

V začetku letošnjega leta so v Zdravstvenem domu (ZD) Ljutomer svojemu namenu predali tri nove sodobno opremljene ambulante družinske medicine, eno novo referenčno ambulanto, čakalnico, predavalnico, sanitarije, ki so prilagojene invalidom, in dvigalo, ob koncu leta pa so z uradno otvoritvijo, ki je bila v petek, 4. decembra 2015, javnosti predstavili še obnovljene prostore otroško-šolskega dispanzerja in fizioterapije, ki se prav tako, kot ambulante družinske medicine, nahajajo v prvem nadstropju južnega dela zgradbe ZD Ljutomer. Gradbeno-inštalacijska dela so stala 85.000 evrov, oprema pa dodatnih 19.000 evrov. Vsa sredstva za obnovo so lastna sredstva ZD Ljutomer. Na otvoritvi so številne zbrane nagovorili v.d. direktorice ZD Ljutomer dr. med. Suzana Makoter, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, župan občine Križevci mag. Branko Belec in župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, v kulturnem programu pa so nastopili otroci iz Vrtca Ljutomer, osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer in podružnice Cven ter pevski zbor ZD Ljutomer.

Obiskala sta jih Miklavž in parkelj
Datum dogodka: 3.12.2015

Društvo Sožitje Ljutomer, medobčinsko društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, je pripravilo vsakoletno Miklavževanje. Tokratnega, ki so ga pripravili v četrtek, 3. decembra 2015, v hotelu Stela v Ljutomeru, se je udeležilo več kot 130 članov društva Sožitje. »V teh decembrskih dneh se drug za drugim vrstijo prazniki, ki jim bo vsak namenil toliko pozornosti, kolikor zanj pomenijo. Prazniki že tisočletja napolnjujejo človeško življenje in ga hkrati razbremenjujejo,« je dejala predsednica društva Sožitje Marina Gracin. Lepim željam se je pridružila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je v svojem nagovoru poudarila, da naj bo mesec december čas, ko si vzamemo še več časa za pogovor in prijetne besede. Vsem prisotnim je zaželela prijetno druženje in praznovanje ter vse lepo v letu 2016. V kulturnem programu so nastopili otroci iz OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, varovanci Varstveno delovnega centra Ljutomer in stanovalci Doma Lukavci, ki so pokazali veliko pevskega talenta. Vse prisotne otroke je obdaril Miklavž, katerega je tudi tokrat spremljal parkelj.

Praznično dogajanje v Občini Ljutomer
Datum dogodka: 1.12.2015

Sreda, 2. 12. 2105, ob 19. uri v Domu kulture Ljutomer

Tadej Toš, stand up nastop, LIONS klub Ljutomer

 

Petek, 4. 12. 2015, ob 9. uri v Vrtcu Cven

Dan odprtih vrat Vrtca Cven – delavnice za zunanje otroke

 

Petek, 4. 12. 2015, ob 17. uri na Glavnem trgu

Odprtje drsališča in prižig lučk,  Občina Ljutomer in KS Ljutomer

 

Sobota, 5. 12. 2015, od 9. do 13. ure na Glavnem trgu

Božični bazar ter obisk Miklavža in parkljev, LTO Prlekija Ljutomer

 

Sobota, 5. 12. 2015, ob 16. uri v cerkvi Sv. Janez Krstnik Ljutomer

Obisk Miklavža, KiMD Sv. Janez Krstnik

 

Sobota, 5. 12. 2015, ob 16. uri v Gasilskem domu Branoslavci

Obisk Miklavža, TŠD Branek Branoslavci

 

Sobota, 5. 12. 2015, ob 17. uri pri Gasilskem domu v Desnjaku

Miklavžev pohod s svetilkam in baklami, TD Stara Cesta

 

Sobota, 5. 12. 2015, ob 19. uri v Gasilskem domu Cven

Miklavževanje, Društvo cvenskih čehov in diklin

 

Ponedeljek, 7. 12. 2015, ob 16.30 uri v Splošni knjižnici Ljutomer

Pravljična ura, SKL

 

Torek, 8. 12. 2015, ob 16.30 uri odhod izpred Vrtca Ljutomer na Glavni trg

Čajanka Vrtca Ljutomer in predstava za otroke, Vrtec Ljutomer

 

Četrtek, 10. 12. 2015, ob 19. uri v Domu kulture Ljutomer

Koncert učiteljev Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

 

Petek, 11.12.2015, ob 16.30 uri na Glavnem trgu

Predstavitev in podpora projekta »Svetovni dan čebel združuje Slovence in Svet«, ČZS

 

Sobota, 12. 12. 2015, od 9. do 13. ure na Glavnem trgu

Božični bazar,  LTO Prlekija Ljutomer

 

Sobota, 12. 12. 2015, ob 16. uri na Glavnem trgu

Odprtje Božičkove dežele in obisk Božička na ledu, Gibanje – društvo za sr(e)čno skupnost

 

Sobota, 12. 12. 2015, ob 19. uri v Domu kulture Ljutomer

9. večer folklore, OI JSKD Ljutomer in KD Slavko Osterc Veržej

 

Ponedeljek, 14. 12. 2015, ob 16.30 uri v Splošni knjižnici Ljutomer

Pravljična ura, SKL

 

Ponedeljek, 14. 12. 2015, ob 17. uri v Športni dvorani OŠ Cezanjevci

Lutkovna predstava, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

 

Sreda, 16.12.2015, ob 9. in 9.30 v Domu kulture Ljutomer

Predstava »Veselo pričakovanje«, vabljeni vsi predšolski otroci, GFML

 

Sreda, 16. 12. 2015, ob 15.15 uri pri OŠ Stročja vas

Namestitev defibrilatorja, Občina Ljutomer, ZD Ljutomer, Krajevna skupnost Stročja vas, OŠ Stročja vas, Zavarovalnica Triglav

 

Četrtek, 17.12.2015, ob 18. 30 uri v Domu kulture Ljutomer

Božični koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

 

Petek, 18. 12. 2015, ob 13. uri v Mestni hiši v Ljutomeru

Odprtje ENOTEKE, Vinopolis d.o.o. in SKL

 

Sobota, 19. 12. 2015, od 9. do 13. ure na Glavnem trgu

Božični bazar, LTO Prlekija Ljutomer

 

Ponedeljek, 21. 12. 2015, ob 8.50 in 10.30 uri v Domu kulture Ljutomer

Božična simfonija – otroški abonma, OI JSKD Ljutomer

 

Ponedeljek, 21. 12. 2015, ob 16.30 uri v Splošni knjižnici Ljutomer

Pravljična ura, SKL

 

Torek, 22.12.2015, ob 8.50 in 10.30 uri v Domu kulture Ljutomer

Božična simfonija – otroški abonma, OI JSKD Ljutomer

 

Torek, 22. 12. 2015, ob 17.30 uri v  Športni dvorani OŠ Cezanjevci

Božični muzikal, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

 

Torek, 22. 12. 2015, ob 19. uri v Športni dvorani ŠIC

Božično novoletni koncert Pihalnega orkestra Ljutomer z gostom

 

Sreda, 23. 12. 2015, ob 12.30 v Športni dvorani ŠIC

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, GFML in Občina Ljutomer

 

Četrtek, 24. 12. 2015, od 9. do 14. ure na Glavnem trgu

Božični bazar, LTO Prlekija Ljutomer

 

Četrtek, 24. 12. 2015, ob 20. uri izpred Gasilskega doma v Branoslavcih

Pohod k polnočnici, TŠD Branek Branoslavci

 

Sobota, 26. 12. 2015, ob 15.30 uri odhod iz Glavnega trga

Štefanov pohod z baklami na Jeruzalem – srečanje z Dedkom Mrazom in Božičkom, LTO Prlekija Ljutomer

 

Ponedeljek, 28. 12. 2015, ob 16.30 uri v Splošni knjižnici Ljutomer

Pravljična ura, SKL

 

Četrtek, 31. 12. 2015, od 9. do 14. ure na Glavnem trgu

Božični bazar, LTO Prlekija Ljutomer

 

Četrtek, 31. 12. 2015, ob 21. uri v Domu kulture Ljutomer

»Politična poroka«, gledališka predstava, KD Ivan Kaučič Ljutomer

 

Četrtek, 31. 12. 2015, od 22.00 ure naprej

Silvestrovanje na prostem z velikim ognjemetom, LTO Prlekija Ljutomer in Občina Ljutomer

Nasilje in aktualne spremembe zakonodaje
Datum dogodka: 30.11.2015

Društvo varnega zavetja Pomurja – Varna hiša Pomurja je organiziralo okroglo mizo z naslovom »Nasilje in aktualne spremembe zakonodaje«. V prostorih vaško-gasilskega doma v Babincih so bile v ponedeljek, 30. novembra 2015, predstavljene izkušnje iz prakse v povezavi z aktualnimi spremembami zakonodaje pri delu z žrtvami nasilja v družini. Po okrogli mizi so si udeleženci v galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru ogledali »Labirint nasilja«, ki na simboličen način omogoča vpogled v izkušnjo nasilja z vidika žrtve. Obiskovalci razstave, ki bo na ogled do konca tega tedna, bodo spoznali dejavnike, ki prispevajo k nastanku in trajanju nasilja nad žensko, ter dejavnike, ki pripomorejo k uspešni razrešitvi.

Strani