Galerija

Plastični zamaški za Kajo iz Desnjaka
Datum dogodka: 24. 3. 2017

Zbiranje plastičnih zamaškov je v slovenskem prostoru postala nekakšna stalnica, predvsem kot pomoč drugačnim otrokom za njihove vsakdanje potrebe in za lajšanje njihovih težav s pomočjo raznih terapevtskih pripomočkov in terapij. Za te namene in potrebe zbira plastične zamaške Ignac Habjanič in pod njegovim okriljem jih je s pomočjo dobrih in čutečih ljudi tega okolja do sedaj bilo zbranih in odpeljanih na reciklažo v Žerjav 32.500 kilogramov. Ves izkupiček od prodanih zamaškov je bil nakazan za potrebe kar nekaj otrokom, ki bolehajo za cerebralno paralizo.

S ptujske tovorne železniške postaje je bilo s pomočjo Slovenske vojske v sredo, 22. marca 2017, odpeljanih okrog 3.000 kilogramov zamaškov in izkupiček je namenjen Kaji Novak Pongračič iz Desnjaka, učenki OŠ Stročja vas. Pri nakladanju so simbolično sodelovali, tako kot vedno do sedaj, učenci OŠ Ljudski vrt Ptuj, ki tudi zberejo največ zamaškov.

Fotografije: Srdan Mohorič

Ljutomerski otroci iz skupine Prleki obiskali županjo
Datum dogodka: 23. 3. 2017

V četrtek, 23. marca 2017, so občinsko zgradbo obiskali otroci iz skupine Prleki Vrtca Ljutomer. Skupaj z vzgojiteljicama Nado Rajtman in Sonjo Vencelj so županji mag. Olgi Karba predstavili zanimiv mednarodni projekt Pomahajmo v svet, v okviru katerega ljutomerski otroci sodelujejo skupaj z otroci iz vrtca Aitvaras iz Vilne, glavnega mesta Litve. V okviru projekta otroci spoznavali sebe, družino, vrtec, mesto Ljutomer in državo Slovenijo, vse pa delijo s prijatelji iz Litve, s katerimi se spoznavajo preko aplikacije Skype. Ob tej priložnosti je vzgojiteljica Nada Rajtman županji predala risbico, ki je nastala v okviru tega projekta.

Novo vodstvo društva JJ Puch na obisku pri županji
Datum dogodka: 23. 3. 2017

V torek, 21. marca 2017, je županja mag. Olga Karba v prostorih Občine Ljutomer sprejela novo vodstvo Prleškega društva za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine Johann Janez Puch iz Ljutomera. Po lanski nenadni izgubi dolgoletnega predsednika društva Milana Belca, je začasno naloge predsednika društva opravljal Franc Makoter, ki pa je zaradi zdravstvenih težav na minulem občnem zboru društva podal odstopno izjavo. Novi predsednik društva je postal Vladimir Perkič, ki je skupaj s podpredsednikom Jankom Vihrom in članom društva Jožetom Klobaso predstavil načrte letošnjega leta ter dogodke, na katerih promovirajo tako dediščino, kot tudi ljutomersko občino in širšo Prlekijo. Županja se je v imenu lokalne skupnosti zahvalila članom društva za njihovo požrtvovalno in prostovoljno delo ter skrb pa muzejsko zbirko, ki  so jo uredili v klubskih prostorih.

Rez trte v atriju Mestne hiše v Ljutomeru
Datum dogodka: 21. 3. 2017

Že po tradiciji mestni viničar na dan, ko praznuje sv. Jožef, opravi rez trte v atriju Mestne hiše v Ljutomeru. Kljub temu, da je bilo praznovanje godu sv. Jožefa letos v nedeljo, 19. marca 2017, te tradicije niso prekinili. Dogodek sta tudi letos organizirala Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub vinskih kraljic Martina. Mestni viničar Mihael Kuhar je tako opravili skrben rez potomke najstarejše trte na svetu. Letos mineva natanko dvajset let od kar so cepič trte sorte Modra kavčina (žametovka), ki rase na Lentu v Mariboru, zasadili v atriju Mestne hiše v Ljutomeru. Rez so spremljali številni vinogradniki in prijatelji vina, med njimi tudi aktualna vinska kraljica Ljutomera Tadeja Heric.

Tradicionalno Jožefovo rez trte v Ljutomeru so pospremili folkloristi Kluba prleških babic iz Pristave, na pokušino pa je bil tudi lanski vinski pridelek.

Mala Nedelja je gostila 13. Regijski kviz gasilske mladine
Datum dogodka: 20. 3. 2017

Prostori Osnovne šole Mala Nedelja so bili v soboto, 18. marca 2017, prizorišče 13. Regijskega kviza gasilske mladine pomurske regije. Pomurski regijski svet in Gasilska zveza Ljutomer sta organizacijo zaupala  Prostovoljnemu gasilskemu društvu Mala Nedelja. Kviza udeležilo 48 pionirskih ekip, 59 ekip mladincev in 8 ekip gasilcev-pripravnikov iz gasilskih društev pomurske regije.

Na otvoritveni slovesnosti v telovadnici osnovne šole so prisotne pozdravili podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in predsednik pomurskega regijskega sveta Milan Antolin, predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus, namestnik poveljnika pomurske regije in poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Trstenjak, članica mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije Janja Vlaj in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler.

Ekipe so se pomerile v kvizu, štafetnem vezanju vozlov in v gasilskih spretnostih. Zahtevnost nalog je bila prilagojena starostnim skupinam. V posameznih kategorijah so zmagale ekipe PGD Vučja vas (pionirji), PGD Zenkovci (mladinci) in PGD Kapela (pripravniki).

Fotografije: Branko Košti

Cvenski folkloristi imajo nove kostume
Datum dogodka: 20. 3. 2017

Kulturna dejavnost na Cvenu ima bogato zgodovino, sedanja generacija krajanov pa ohranja tradicijo svojih prednikov. Med dejavnejšimi sekcijami Kulturnega društva Cven je folklorna sekcija, ki je na prireditvi »Plesi od tu pa tan« v soboto, 18. marca 2017, predstavila nove kostume. Odločili so se za kostume, ki so bili značilni za vsakdanjo oblačilno podobo kmečkega prebivalstva naših krajev v obdobju do 1. svetovne vojne. Do kostumov p so prišli s pomočjo kostumografinje Tadeje Pance in šivilje Terezije Lisec.

Na prireditvi, ki je napolnila Zadružni dom na Cvenu, so poleg folklorne skupine KD Cven zaplesali še folkloristi tamkajšnje osnovne šole in folkloristi iz Ivanjkovcev, za dobro vzdušje v dvorani pa je poskrbe tudi harmonikarski orkester pod vodstvom Katje Vunderl.

Otvoritev sezone pohodov v Stročji vasi
Datum dogodka: 20. 3. 2017

Na območju Krajevne skupnosti (KS) Stročja vas so bile v preteklosti v okviru projekta Želvica Zoja odkriva in varuje vodne vire urejene tri pešpoti. S pomočjo Zavarovalnice Maribor so uredili poti, ki nas na poučen, prijazen in sproščen način popeljejo po celotnem območju omenjene krajevne skupnosti. Za urejenost poti skrbijo prizadevni člani Turističnega društva Pütar KS Stročja vas, ki so sezono pohodov otvorili v soboto, 18. marca 2017. Kljub nekoliko slabšemu vremenu so se najbolj vztrajni pohodniki zbrali pred gasilskim domom v Stročji vasi in se odpravili na nekaj kilometrov dolgo pot do Globoke in nazaj. V letošnjem letu bodo člani omenjenega turističnega društva pripravili številne pohode, med drugim bodo v sredo, 19. aprila 2017, pešpoti predstavili tudi donatorjem in sponzorjem.

Občni zbor Sr(e)čnega društva
Datum dogodka: 20. 3. 2017

V Vaško-gasilskem domu v Babincih so se v petek, 17. marca 2017, na rednem letnem občnem zboru zbrali člani Društva-Gibanja z odprtim srcem za sr(e)čno skupnost. Pregledali so postorjeno v letu 2016, zadali pa so si bogat nabor dogodkov, ki jih želijo izvesti v tem letu. Organizirali bodo bosonogi pohod in tek ter ribiško tekmovanje s plovcem, odpravili se bodo na strokovno ekskurzijo, barvali bodo ograjo, otvorili Božičkovo deželo in obdarili otroke. Trenutno Sr(e) čno društvo šteje že več kot 100 članov, tokratnega občnega zbora pa so se udeležili tudi častni člani društva dr. Miran Puconja, Stanko Hunjadi – Striček in Janko Magdič.

Občini Ljutomer plaketa za razvojni prodor
Datum dogodka: 16. 3. 2017

V Festivalni dvorani v Ljubljani so v torek, 14. marca 2017, pripravili dogodek 11. Dnevi občin in srečanje županov, v sklopu katerega so podelili nagrade najboljšim sodelujočim občinam v projektu  Zlati kamen. V finale letošnjega izbora se je uvrstilo enajst razvojno najbolj prodornih slovenskih občin, med njimi tudi ljutomerska.

V okviru slovenske ISSO raziskave projekta Zlati kamen, ki že šesto leto identificira razvojno najbolj prodorne občine in vsako leto premelje okoli 160.000 podatkov, je nagrado za najbolj razvojno občino leta prejela Občina Podčetrtek, Občina Ljutomer pa je prejela plaketo za razvojni prodor 2017 v regiji vzhodna Slovenija. »Zelo sem bila vesela podatka strokovne komisije, da je naša občina od leta 2015, ko je prejela priznanje za najbolj prodorno občino v vzhodni Sloveniji, napredovala za 30 mest kar dokazuje, da smo na pravi poti,« je po prejemu plakete dejala ljutomerska županja mag. Olga Karba.

Nacionalna delovna skupina za Celostne prometne strategije
Datum dogodka: 14. 3. 2017

V četrtek, 9. marca 2017, je v Celju potekal 2. sestanek Nacionalne delovne skupine za Celostne prometne strategije (CPS). Sestanek so organizirali Urbanistični inštitut RS, Ministrstvo za Infrastrukturo in Občina Ljutomer kot partnerji projekta PROSPERITY v programu Horizont 2020. Projekt ima med drugim nalogo izdelave Nacionalnega programa Celostnih prometnih strategij. Za izdelavo programa je bila ustanovljena Nacionalna delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki Ministrstva za Infrastrukturo, Slovenske platforme za trajnostno mobilnost, regij, občin, univerz in nevladnega sektorja. Na sestanku, ki se ga je udeležilo 14 deležnikov, so se pogovarjali o sedanji in bodoči vlogi države in regij pri izdelavi in izvajanju CPS ter o manjkajočih elementih podpore občinam pri delu s CPS. Predstavnik Občine Ljutomer Mitja Kolbl je predstavljal izkušnje ljutomerske občine in vlogo države pri izdelavi prve občinske CPS leta 2012 in pro sedanjem procesu njene prenove, ki bo zaključen aprila 2017.

2. tekmovanje v košarkarskih spretnostih
Datum dogodka: 13. 3. 2017

V soboto, 11. marca 2017, je v dvorani ŠIC Ljutomer potekalo 2. tekmovanje v košarkarskih spretnostih za učence prve triade. Zbralo se je preko 50 otrok iz osnovnih šol iz Ljutomera, Križevcev pri Ljutomeru, Male Nedelje, Cezanjevcev, Gornje Radgone in Ormoža. Za mlade košarkarje je bilo pripravljenih pet tekmovanj, ki so vsebovale košarkarske elemente - vodenje, met na koš, podajanje ipd. Za popestritev programa sta skrbeli maskoti, Lipko iz Košarkarske zveze Slovenije, in Kasač Tinko, maskota Ljutomera. Na tribuni je tekmovanje spremljajo preko 80 staršev, ki so se skupaj z otroci veselili vsake dobre poteze, koša. Po tekmovanju je bila že tradicionalna podelitev srebrnih medalj in pogostitev. Za nemoten potek tekmovanja je poskrbelo vodstvo Košarkarskega kluba Ljutomer s pomočjo selekcije U19 - Tomaž, Andrej, Jan, Anja, Žiga, Jaka, Rok in Matevž, za fotografije pa Brina Godec.

Občni zbor PGD Ljutomer
Datum dogodka: 13. 3. 2017

V soboto, 4. marca 2017, so občni zbor opravili člani Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer. V uvodu je poročilo o delu v lanskem letu podal predsednik društva Leonardo Markovič. V letu 2016 so ljutomerski gasilci kupili novo vozilo GVM za prevoz moštva, pričeli pa aktivnosti za nabavo vozila za reševanje iz višin. »Trenutno potekajo intenzivni pogovori z drugimi občinami o sofinanciranju tovrstne opreme in z Občino Ljutomer o pričetku priprave dokumentacije za razpis, kateri bo izveden v prvi polovici letošnjega leta. Pred koncem jeseni bi morali zaključiti razpis in predvidoma do poletja 2018 pripeljati tovrstno opremo v našo garažo. Ta oprema je seveda zelo potrebna, da bomo lahko varno in učinkovito služili našim občanom,« je dejal Markovič.

Kot je povedal poveljnik društva Dušan Hunjadi so v  letu 2016 posredovali 45 krat, od tega je bilo 31 tehničnih intervencij, 14 pa raznih požarov in drugih izrednih dogodkov. Hunjadi je na tokratnem občnem zboru imenoval Zvonka Polaniča za  namestnika poveljnika, za podpoveljnika pa Aleša Kunčiča.

Med gosti na tokratnem občnem zboru je bila tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba. V svojem nagovoru je dejala: »Gasilci ste znova dokazali, da vam prostovoljstvo in nudenje pomoči, ni tuje, še posebej pa me navdušuje razmišljanje članic PGD Ljutomer, ki vnašajo med članstvo izredno veliko pozitivne energije. Verjamem, da bo PGD Ljutomer uspešno nadaljevalo s svojim delom tudi v letošnjem letu, prepričana pa sem, da bodo gasilci uspešni pri pogovorih z vodstvi drugih občin glede financiranja nabave vozila za reševanje z višin. Občina Ljutomer ima za to nujno potrebno investicijo zagotovljena sredstva v proračunih za letošnje in prihodnje leto.«

Podeljena so bila številna odlikovanja. Med drugim sta znački za 60-letno delo v gasilski organizaciji prejela Stanislav Hunjadi in Milan Bratinščak, plaketi gasilskega veterana pa sta dobila Milan Kreft in Tinek Špilak.

15. Mednarodni debatni turnir v Ljutomeru
Datum dogodka: 13. 3. 2017

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je med 9. in 11. marcem 2017 gostila 15. Mednarodni debatni turnir. V prleški prestolnici je na aktualne teme v angleškem jeziku debatiralo kar 39 ekip iz enajstih držav, najboljši govorci pa so bili člani hrvaške nacionalne ekipe, ki so v finalu premagali dijake bežigrajske gimnazije.

Letošnji Mednarodni debatni turnir sovpada z 20-letnico debatnega kluba na ljutomerski gimnaziji. Obletnico so obeležili na otvoritvi debatnega turnirja, kateri sta med drugim prisostvovala tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ljutomerska županja mag. Olga Karba. Ob tej priložnosti je ravnatelj gimnazije Zvonko Kustec podelil Miklošičeve bronaste kipce Liani Miholič, Martini Domajnko in Bojani Skrt, ki so najzaslužnejše za delovanje ljutomerskega debatnega kluba in organizacijo turnirja.

Polnilnica za električna vozila bo tudi v Ljutomeru
Datum dogodka: 9. 3. 2017

Občina Ljutomer je v mesecu decembru izvedla uspešno prijavo na razpis EKO sklada za pridobitev sredstev za potrebe izgradnje polnilnice za električna vozla. Višina pridobljenih sredstev znaša 2.990 evrov. Ta sredstva bodo namenjena sami dobavi in postavitvi polnilnice, ki jo bosta hkrati lahko uporabljali dve vozili in bo stala na parkirišču, neposredno ob avtobusni postaji v Ljutomeru (nekdanja tržnica). Občino Ljutomer bodo pri postavitvi polnilnice bremenili stroški za ureditev odjemnega mesta in označitev parkirnih mest v skupni višini 4.749,83 evra. Polnilnica bo postavljena do konca aprila letos.

Rešimo Muro – Ne HE Hrastje Mota
Datum dogodka: 9. 3. 2017

V sredo, 8. marca 2017, so Svetovna organizacija za naravo (WWF), Zveza društev Moja Mura in Društvo za preučevanje rib Slovenije vas v okviru kampanje Rešimo Muro – Ne HE Hrastje-Mota v Ljutomeru organizirali skupni filmski večer za reko Muro. V okviru kampanje Rešimo Muro je organizirana filmska turneja, filmski večeri pa se odvijajo v vseh občinah, ki so del predlaganega biosfernega območja Mura, katerega nominacijo je vlada lani tudi potrdila. »Organiziramo jih, da bi javnost ozaveščali o biosfernem območju, vplivih gradnje hidroelektrarn na rečni ekosistem in ljudi ter da preprečimo gradnjo HE Hrastje Mota, ki 'odpira vrata' gradnji nadaljnjih hidroelektrarn,« povedo aktivisti, ki so v Domu kulture v Ljutomeru predstavili samo kampanjo, o predstavitvi biosfernega območja Mure in vpliva načrtovane gradnje verige hidroelektrarn pa je spregovorila Andreja Slameršek iz Društva za preučevanje ptic Slovenije. Obiskovalci so si ob tej priložnosti ogledali film Upor na Donavi, ljutomerska županja mag. Olga Karba pa je s podpisom peticije dala podporo aktivistom, ki želijo ohraniti Muro nedotaknjeno.

Občni zbor ŠD Cven
Datum dogodka: 8. 3. 2017

V soboto, 4. marca 2017, je v Zadružnem domu na Cvenu potekal redni letni občni zbor ŠD Cven. V uvodu je skupno poročilo o delu društva podal predsednik Branko Smodiš, v nadaljevanju pa so sledila še poročila po sekcijah (nogomet, namizni tenis in odbojka), blagajnika, nadzornega odbora in disciplinske komisije. Po predstavljenem planu dela za letošnje leto so besedo dobili še gostje, ki so pozdravili vse navzoče v dvorani in društvu zaželeli uspešno delo in sodelovanje tudi v prihodnje.

Nagrada GZS direktorju Cleangrada Jerneju Zupančiču
Datum dogodka: 7. 3. 2017

Gospodarska zbornica Slovenije je v ponedeljek, 6. marca 2017, že 49. podelila Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Med šestimi letošnjimi nagrajenci je tudi direktor podjetja Cleangrad iz Ljutomera Jernej Zupančič.

Na spletni strani GZS je zapisano, da je podjetje Cleangrad, ki je v slovenskem, švicarskem in avstrijskem lastništvu, Jernej Zupančič soustanovil leta 2002. Družba je proizvajalec certificiranih čistih prostorov za farmacevtsko, kozmetično in prehrambeno industrijo ter bolnišnice. Skoraj 100 odstotkov produktov izvozijo na tuje trge, pri čemer beležijo kar 10 odstotno letno rast. Gre za trge Belgije, Nizozemske, Avstrije, Srbije, Švice in Rusije, kjer dosegajo celo višje cene od konkurence. Med njihove kupce sodi sedem največjih farmacevtskih družb, tudi Pfizer. Z nekaterimi farmacevti delajo že vrsto let.

Visoke investicije v nove tehnologije, opremo in izboljšave proizvodov prispevajo k doseganju rezultatov, ki jih uvrščajo med najboljše v panogi, tako glede EBIDTA marže kot dobičkonosnosti kapitala. Podjetje dosega visoko dodano vrednost in ima nizko zadolženost.

Uspehe Cleangrada potrjujejo tudi tuji certifikati kot sta avstrijski certifikat SCC - Safety Certificate Contractors in Health and Safety Award Pfizer 2016 ali »Zero Incidents« podjetja Janssen Biologics.

K rezultatom doprinaša tudi lastna razvojna skupina, ki se nenehno povečuje, kot tudi število zaposlenih, ki se je v zadnji štirih letih skoraj podvojilo. Tako zaposleni kot direktor so ponosni predvsem na svoje delo in dosežene rezultate, so še zapisali v obrazložitev nagrade na GZS.

Foto: GZS

Večer dalmatinske glasbe v Ljutomeru
Datum dogodka: 7. 3. 2017

V soboto, 4. marca 2017, je bil v Ljutomeru Večer dalmatinske glasbe. Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer je v goste povabil Klapo More iz Šibenika, na odru pa so nastopajoči pripravili nepozaben večer, ki nas je popeljal v obmorske kraje. Nastopajočim sta se v imenu zadovoljne publike zahvalila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in predsednik KD Ivan Kaučič Ljutomer Miroslav Steržaj.

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer sestavljajo: Mira Rebernik Žižek, Irena Marinič, Anita Kumer,Marjan Rozmarič, Mojca Rozmarič, Simona Pirc Katalinič, Zoran Felbar, Zdravko Patty, Martina Kuzma, Biserka Škrinjar.

Foto: Sara Vinkovič

Najboljši so Sara Novak, Mitja Slavič in KK Ljutomer
Datum dogodka: 5. 3. 2017

Razglasitev najboljših športnikov Športne zveze Ljutomer za leto 2016 je bila v četrtek, 2. marca 2017, v Domu kulture Ljutomer, tokrat pa sta za organizacijo ob Športni zvezi Ljutomer poskrbeli Občini Ljutomer in Veržej. Slavnostna govorka na že 47. razglasitvi najboljših je bila rekreativka Jožica Antolič, Prlečka, ki živi v Ljubljani, poleg predsednika Športne zveze Ljutomer Aleša Vrbančiča pa so številne obiskovalce v dvorani nagovorili še podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez mag. Janez Sodržnik, ljutomerska županja mag. Olga Karba in član občinskega sveta Občine Veržej Dominik Štrakl.

Najboljši športnik lanskega leta je postal voznik kasačev Mitja Slavič (KK Ljutomer), na drugo mesto v izboru se je uvrstil boksar Tilen Stajnko (BK Ljutomer), na tretje pa šahist Jernej Skuhala (TVD Partizan Ljutomer). Med športnicami je laskavi naziv najboljše pripadel karateistki Sari Novak (TVD Partizan Ljutomer), na drugo mesto se je uvrstila judoistka Hana Prelog (TVD Partizan Ljutomer), priznanje za tretje mesto pa je prejela voznica kasačev Darja Antolin (KK Ljutomer).

Priznanje za najboljše društvo Športne zveze Ljutomer je pripadlo Kasaškemu klubu Ljutomer, na drugo mesto se je uvrstila judo sekcija TVD Partizan Ljutomer, na tretje pa Ženski odbojkarski klub Ljutomer.

Najperspektivnejši športnik leta 2016 je Blaž Emeršič (TVD Partizan Ljutomer), na drugo mesto se je uvrstil njegov klubski sotekmovalec Anže Jaklin, tretje mesto pa je zasedel strelec Tic Budja (SD Mesto Ljutomer). Najperspektivnejša športnica je postala karateistka Tija Janžekovič (TVD Partizan Ljutomer), na drugo mesto se je zavihtela strelka Brina Stajnko (SD Mesto Ljutomer),  tretje mesto pa je osvojil ekipa kadetinj SD Mesto Ljutomer, katero skupaj s Stajnkovo tvorita še Antonija Kosi in Kristina Žižek.

Posebna priznanja Športne zveze Ljutomer so prejeli Klub malega nogometa Meteorplast za 30 let delovanja, Šolsko športno društvo OŠ Ivana Cankarja Ljutomer za uspehe na državnih tekmovanjih, Nogometnemu klubu Veržej za odlično delo v vseh selekcijah in Ljutomerčanu Samo Rauterju, trenerju odlične kolesarke Tanje Žakelj, za strokovno delo na področju športa.

Predsednik Fitnes zveze Slovenije Dušan Gerlovič, ki se je aktivno vključil v pripravo tokratne slovesnosti v Ljutomeru, je ob tej priložnosti posebna priznanja podelil vrtcem in šolam za udeležbo na športnih tekmovanjih.

V spremljevalnem programu so nastopili karateistka Tija Janžekovič, Lana Tivadar iz Plesne šole Urška, Luka Filipič - učenec Glasbene šole Slavka Osterca, Stela Fon, Mina Kikelj in Ana Urh - plesalke ŠD Moj klub Bled, ter umetnica gibanja na drogu Anja Šivic.

Sprejem za Franca Štrakla in Miroslava Steržaja
Datum dogodka: 5. 3. 2017

V četrtek, 2. marca 2017, je ljutomerska županja mag. Olga Karba pripravila sprejem za rojstnodnevna slavljenca – Franca Štrakla in Miroslava Steržaja, ki sta pustila neizbrisen pečat v zgodovini razvoja Ljutomera. Franc Štrakl, ki je praznoval 80. rojstni dan, je za svoje zasluge ter delovanje na gospodarskem, političnem in društvenem področju pred leti prejel plaketo I. slovenskega tabora, častni občan Ljutomera Miroslav Steržaj, ki se lahko pohvali z dosežki na področju gospodarstva, politike, kulture in športa, pa je pred kratkim dopolnil 84 let. Županja je obema čestitala za rojstni dan in jima zaželela še na mnoga, zdrava leta, obenem pa se jima zahvalila za vse kar sta storila pri razvoju in prepoznavnosti Ljutomera in Prlekije. Sprejemu je prisostvoval tudi drugi častni občan Občine Ljutomer dr. Miran Puconja, ki je ob tej priložnosti povedal, da pripravlja zanimivo knjižno delo, v katerem bo zavedel novejša zgodovinska dejstva povezana z razvojem Ljutomera.

Strani