Znova odlični rezultati ljutomerskih maturantov

Znani so rezultati spomladanskega dela splošne in poklicne mature, dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), 51. generacija, pa so znova dosegli izvrstne rezultate. Splošno maturo je opravljalo 107 dijakov gimnazijskega programa in vsi so maturo uspešno opravili. Povprečno število pridobljenih točk znaša 21,00. Zlati maturanti so postali Matjaž Rantaša, Eva Rotar in Katja Vöröš.

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 47 kandidatov, dijakov programa Predšolska vzgoja na GFML. Vsi so bili uspešni. Zlati maturanti so postali Urša Holer, Nika Klobasa in Primož Slekovec.

K splošni maturi je pristopilo osem dijakov maturitetnega tečaja, maturo pa so opravili štirje. Prav tako je maturo opravljalo 17 kandidatov poklicnega tečaja Predšolska vzgoja in vsi so bili uspešni. Slavnostna podelitev maturitetnih spričeval je potekala v ponedeljek, 10. julija 2017, na Glavnem trgu v Ljutomeru, poleg ravnatelja GFML Zvonka Kusteca pa je med drugim dijakom za izredne uspehe čestital tudi podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler.