TD Stara Cesta pripravilo 14. Bučarijo

Člani Turističnega društva (TD) Stara Cesta so pripravili že 14. Bučarijo. V soboto, 7. septembra 2019, so na njivi pobrali bučni pridelek, postavili bučne aranžmaje ter tehtali največje buče, v nedeljo, 8. septembra 2019, pa je potekala še osrednja prireditev z razglasitvijo rezultatov. Na osrednji prireditvi so zbrane nagovorili predsednica TD Stara Cesta Marija Gaube, podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič in predstavnica društva Margareta iz Margečana iz sosednje Hrvaške, katerega člani so tretje leto zapored obiskali prireditev v Mekotnjaku.

Obiskovalci osrednje prireditve so si lahko ogledali številne bučne aranžmaje in kulinarično razstavo bučnih specialitet, ki so jih na prireditvenem prostoru tudi pripravljali. V kulturnem programu so sodelovali učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in tamburaši, obiskovalci so lahko spremljali prikaz trebljenja buč ter na stojnicah degustirali različne bučne specialitete, najmlajši pa ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah.

Nagrade so tudi letos podelili lastnikom oz. pridelovalcem najtežjih buč. Pri odraslih je pridelala najtežjo bučo (200 kg) Sonja Gregorinčič, drugo najtežjo bučo (181 kg) je pridelal Ivan Gaube, tretjo najtežjo bučo (67 kg) pa je pridelal Marjan Vrabelj. Med otroci so najtežje buče pridelali Aney (164 kg), Matic (159 kg) in Teja (47 kg).