Podeljena Miklošičeva nagrada in priznanja za leto 2018

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, v sredo, 7. februarja 2018, je Občina Ljutomer organizirala slovesnost s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj v Domu kulture Ljutomer. Slavnostna govornica je bila Eva Sršen, pevka s prleškimi koreninami, številne zbrane pa je nagovorila tudi županja mag. Olga Karba. Tudi na letošnji slovesnosti so bila podeljena Miklošičeva nagrada in priznanja, kot najvišja priznanja za delo na področju kulture v ljutomerski občini. Ljutomerska županja je Miklošičevo nagrado podelila Ludviku Rudolfu iz Male Nedelje za dolgoletno uspešno delovanje na širšem kulturnem področju. Ludvik Rudolf je pevec, ljubiteljski pesnik, avtor mnogih pesmi, številnih besedil in mnogih melodij ter pisec knjig. Do danes je izdal dve izjemno vsebinsko bogati knjigi. Prva je "Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh", kjer je na 650 straneh velikega formata, z več kot tisoč črno-belih in barvnih fotografij, skic, zemljevidov, kart in dokumentov, postavil večen spomenik Mali Nedelji ter njenim ljudem. V letu 2016 je ponovno izdal neprecenljivo in izjemno bogato knjigo v lastnem rokopisu, kjer je na 195 straneh zbral svoje pesmi in melodije pod imenom »Iz preteklosti v sedanjost za prihodnost«.

Miklošičeva priznanja za leto 2018 so prejele Tanja Trstenjak s Krapja za tvorno in uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture, Ljuba Erhatič iz Borecev za dolgoletno, uspešno in povezovalno delo na področju ljubiteljske kulture in Renata Makovec Telkeš z Grlave za aktivno delo na področju zborovske glasbe.

V kulturnem programu so poleg Sršenove nastopili tudi dijaki prvega letnika umetniškega oddelka Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer pod vodstvom prof. Dunje Zupanec.