Občni zbor PGD Ljutomer

V soboto, 4. marca 2017, so občni zbor opravili člani Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer. V uvodu je poročilo o delu v lanskem letu podal predsednik društva Leonardo Markovič. V letu 2016 so ljutomerski gasilci kupili novo vozilo GVM za prevoz moštva, pričeli pa aktivnosti za nabavo vozila za reševanje iz višin. »Trenutno potekajo intenzivni pogovori z drugimi občinami o sofinanciranju tovrstne opreme in z Občino Ljutomer o pričetku priprave dokumentacije za razpis, kateri bo izveden v prvi polovici letošnjega leta. Pred koncem jeseni bi morali zaključiti razpis in predvidoma do poletja 2018 pripeljati tovrstno opremo v našo garažo. Ta oprema je seveda zelo potrebna, da bomo lahko varno in učinkovito služili našim občanom,« je dejal Markovič.

Kot je povedal poveljnik društva Dušan Hunjadi so v  letu 2016 posredovali 45 krat, od tega je bilo 31 tehničnih intervencij, 14 pa raznih požarov in drugih izrednih dogodkov. Hunjadi je na tokratnem občnem zboru imenoval Zvonka Polaniča za  namestnika poveljnika, za podpoveljnika pa Aleša Kunčiča.

Med gosti na tokratnem občnem zboru je bila tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba. V svojem nagovoru je dejala: »Gasilci ste znova dokazali, da vam prostovoljstvo in nudenje pomoči, ni tuje, še posebej pa me navdušuje razmišljanje članic PGD Ljutomer, ki vnašajo med članstvo izredno veliko pozitivne energije. Verjamem, da bo PGD Ljutomer uspešno nadaljevalo s svojim delom tudi v letošnjem letu, prepričana pa sem, da bodo gasilci uspešni pri pogovorih z vodstvi drugih občin glede financiranja nabave vozila za reševanje z višin. Občina Ljutomer ima za to nujno potrebno investicijo zagotovljena sredstva v proračunih za letošnje in prihodnje leto.«

Podeljena so bila številna odlikovanja. Med drugim sta znački za 60-letno delo v gasilski organizaciji prejela Stanislav Hunjadi in Milan Bratinščak, plaketi gasilskega veterana pa sta dobila Milan Kreft in Tinek Špilak.