Kuhanje bograča v Ljutomeru

Društvo za promocijo Prlekije in ŠIC bar cafe sta v soboto, 5. maja 2018, pred dvorano ŠIC v Ljutomeru četrto leto zapored pripravila tekmovanje v kuhanju bograča, katerega se je udeležilo trinajst ekip. Organizator je vsaki ekipi priskrbel meso (svinjsko, goveje, divjačinsko), čebulo, krompir, pribor, kruh, delovno mizo in senčnik, to priljubljeno jed pa so v kotličku na plin pripravljale ekipe Vinogradništvo Kovačič, Dnevni bar pri Bobnjaru Veržej, TKD Babinci Bar M-Power, Gostilna na Gmajni Razkrižje, Caffe bar Šajnović Sveti Urban, Kulinarično društvo Kisla juha Sveta Ana, Avtoličarstvo Škrinjar Veščica, MK Samorog, Moški pevski zbor Dobrava, PGD Pristava (članice), Kmetija Vargazon, Apartmaji Galunder & JR Mesnine ter Trgovine Jager. Tričlanska komisija v sestavi Milko Lebarič (Prava Aroma d.o.o.), Niko Šoštarič (Društvo za promocijo Prlekije) in Dejan Razlag (Prlekija-on.net) je ocenila vzorce, na podlagi ocen pa je prvo mesto pripadlo ekipi Avtoličarstva Škrinjar. Na drugo mesto se je uvrstil MK Samorog, na tretje pa Dnevi bar pri Bobnjaru.