61. praznik Občine Ljutomer – 8. dan

V petek, 4. avgusta 2017, je bila v Domu kulture v Ljutomeru slavnostna podelitev nagrad in priznanj v okviru 61. praznika Občine Ljutomer. V uvod prireditve so nas popeljali kvartet godal ljutomerske glasbene šole in otroci iz Vrtca Ljutomer, nato pa je spregovorila ljutomerska županja mag. Olga Karba. »Potrebno je sodelovanje in dobra volja, razumevanje, potrpežljivost ter prijaznost stotine ljudi. In tako je bolj ali manj pri vsaki stvari. Ni dovolj samo prisluhniti idejam, ampak sodelovati pri uresničitvi novih ciljev. In jasno je tudi, da čeprav so nove ideje dragocene nas premikajo naprej, postanejo nepomembne, če jih ne zmoremo izvesti. In izvedba nas vedno spravlja pred preizkušnje. To vsi dobro veste. Večje ideje, večji problemi. V zadnjih letih sem se znova in znova naučila, da te probleme in preizkušnje najhitreje rešimo, ko skupaj stavimo na moč dobre volje in srčnosti. Ko se zavzamemo za prave stvari in najdemo rešitve. Tudi in posebej tam, kjer bi drugi obupali ker se zadeve zdijo preveč zapletene,« je dejala ljutomerska županja.

V nadaljevanju so bile podeljene nagrade in priznanja za leto 2017. Plaketo z listino in denarno nagrado sta prejela Janez Rudolf iz Radoslavcev za dolgoletno uspešno delo v Krajevni skupnosti Radoslavci in Mira Azzeh iz Ljutomera za dolgoletno aktivno delo na humanitarnem področju. Pisna priznanja Občine Ljutomer so dobili Tadej Murkovič iz Bodislavcev za uspešno delovanje na kulturnem in etnografskem področju, Silvo Potočnik iz Mekotnjaka za aktivno delo na turističnem področju in Stanislav Senčar iz Vogričevcev za dosežke na področju uveljavitve in razvoja gasilstva ter družbenega življenja v Krajevni skupnosti Cezanjevci.

Tudi letos pa so bila podeljena županjina priznanja, ki so jih prejeli podjetji Komptech d.o.o. za 25-let delovanja in Sems d.o.o. za 10 let delovanja, Društvo upokojencev Ljutomer za 70 let delovanja, Društvo za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine Johann Janez Puch za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine ter Jožef Cimerman s Krapja za aktivno delovanje na področju gasilstva ter izjemno zavzetost pri obnovi križa v Babjem Ložiču.