15. obletnica Društva za osteoporozo Ljutomer

 

Društvo za osteoporozo Ljutomer je v soboto, 6. marca 2019, obeležilo 15. obletnico delovanja. Ustanovljeno je bilo 30. marca 2004 in danes šteje že 350 članov. Osteoporoza je bolezen starejših ljudi, ki ne glede na spol, pred pojavom zlomov ne povzroča nikakršnih težav, zato jo imenujejo tudi tiha bolezen. Mogoče jo je preprečiti z uravnoteženo prehrano, obogateno s kalcijem in vitaminom D, redno telesno dejavnostjo, z zdravim načinom življenja brez kajenja in prekomernega uživanja alkohola ter s pravočasnim merjenjem kostne gostote. Društvo za člane organizira preventivne ultrazvočne meritve, skrbi za druženje in gibanje, zato vsako leto organizira številna srečanja in izlete. Članom je na voljo tudi strokovna literatura, ki jo prejemajo od slovenske zveze.

Zbrane je nagovorila predsednica Društva za osteoporozo Ljutomer, Vlasta Markovič in se ob tej priložnosti prisotnim zahvalila za vso podporo in dolgoletno sodelovanje. Med drugim je dejala: »S svojimi idejami, pozitivno energijo in prijateljskim odnosom smo zgradili društvo, ki je ponos vseh nas in širše skupnosti, saj naše delo temelji na humanosti in prostovoljnem delu.« Izmed povabljenih so spregovorile predsednice sorodnih društev iz Radencev, Ormoža in Murske Sobote ter predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, dr. med. Duša Hlade Zore.

Prireditve se je udeležil Niko Miholič, podžupan Občine Ljutomer, ki se je v imenu lokalne skupnosti Društvu za osteoporozo Ljutomer zahvalil in jim ob tej priložnosti podelil priznanje za 15. letno uspešno delovanje.